Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης μετοχών υποχώρησαν σήμερα Πέμπτη, αφού τα στοιχεία ιδιωτικής μισθοδοσίας έδειξαν ότι η αγορά εργασίας εξακολουθεί να είναι ισχυρή εν μέσω των αυξήσεων των επιτοκίων από την Federal Reserve με στόχο να ελεγχθεί το επίπεδο του πληθωρισμού.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης που συνδέονται με τον βιομηχανικό δείκτη Dow Jones υποχώρησαν 158 μονάδες, ή 0,47%. Τα futures του S&P 500 και του Nasdaq 100 υποχώρησαν 0,48% και 0,48%, αντίστοιχα.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των κεντρικών μετοχικών δεικτών των ΗΠΑ υποχώρησαν σε συνέχεια των στοιχείων της έκθεσης για τις ιδιωτικές μισθοδοσίες της ADP που έδειξε ότι οι εργοδότες πρόσθεσαν 235.000 θέσεις εργασίας τον Δεκέμβριο, πολύ πάνω από τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων.

Οι μισθοί αυξήθηκαν επίσης περισσότερο από το αναμενόμενο, ένα άλλο σημάδι ότι η αγορά εργασίας παραμένει δυνατή.

Οι κινήσεις ακολουθούν μια ασταθή πορεία με τους επενδυτές να έχουν να αξιολογήσουν ένα ανάμεικτων τάσεων σύνολο οικονομικών δεδομένων.

Job Openings and Labor Turnover ή JOLTS

Η έκθεση Job Openings and Labor Turnover ή JOLTS του Νοεμβρίου έδειξε ότι η αγορά εργασίας παρέμεινε ισχυρή, ενισχύοντας τις ανησυχίες ότι η Fed θα μπορούσε να συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια όσο παραμένει μια καυτή αγορά για τους εργαζόμενους. Ωστόσο, ο μεταποιητικός δείκτης ISM έδειξε ότι ο κλάδος συρρικνώνεται μετά από 30 μήνες επέκτασης, κάτι που οι επενδυτές θεώρησαν ως θετικό δείκτη ότι οι προηγούμενες αυξήσεις επιτοκίων είχαν τον επιδιωκόμενο αντίκτυπο στην ψύξη της οικονομίας.

Εν τω μεταξύ, τα πρακτικά από τη συνεδρίαση της Fed τον Δεκέμβριο έδειξαν ότι η κεντρική τράπεζα παρέμεινε προσηλωμένη σε υψηλότερα επιτόκια για «κάποιο χρονικό διάστημα».

Οι επενδυτές αναμένουν περισσότερα στοιχεία σχετικά με τις θέσεις εργασίας, το εμπορικό έλλειμμα και την επιχειρηματική δραστηριότητα μέσα στην ημέρα.

Ενώ υπάρχουν επίσης προγραμματισμένες ομιλίες ομιλητών της Fed Raphael Bostic και James Bullard.

Την Παρασκευή, αναμένεται και η έκθεση για τις θέσεις εργασίας του Δεκεμβρίου.

Δεδομένου ότι η έκθεση θα μπορούσε να έχει μεγάλο αντίκτυπο στις επόμενες κινήσεις της Fed, έχει τη δυνατότητα να επηρεάσει την αγορά. Οι επενδυτές δεν θέλουν να δουν έντονη άνοδο των μισθών, η οποία θα μπορούσε να σηματοδοτήσει υψηλότερο πληθωρισμό.

Διαβάστε ακόμη: