Μπορεί εσχάτως να γίνεται λόγος πολύς σχετικά με τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν την επόμενη κυβέρνηση Μητσοτάκη, εάν φυσικά όλα εξελιχθούν ομαλά και η ΝΔ αποσπάσει αυτοδυναμία στις δεύτερες εκλογές, όπως προκύπτει από τις δημοσκοπήσεις, οι οποίες αν τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα θα διενεργηθούν στις 21 Μαΐου (9 Απριλίου οι πρώτες και προϋπόθεση ότι και οι 3 αρχηγοί θα ζητήσουν διερευνητική εντολή), ωστόσο το μεγάλο ζητούμενο για τους καλά γνωρίζοντες είναι ποιοι θα στελεχώσουν κατά την νέα εποχή το Μέγαρο Μαξίμου!

Το γεγονός είναι ότι μετά την αποχώρηση του Γρηγόρη Δημητριάδη, όπου και αδιαμφισβήτητα δημιουργήθηκε μεγάλο κενό σε όλα τα επίπεδα διαχείρισης καταστάσεων, ο Γιάννης Μπρατάκος φαίνεται να έχει αποσπάσει την εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού!

Ο πιστός Γιάννης Μπρατάκος που χειρίσθηκε 2-3 πολύ δύσκολες υποθέσεις και ενημερώνει για όλα τον πρωθυπουργό, αποσπώντας την έγκριση!

Ο νέος υφυπουργός που τοποθετήθηκε στη θέση του Γρ. Δημητριάδη, είναι άνθρωπος χαμηλών τόνων, που δείχνει σεβασμό, που ακούει τον συνομιλητή του! Και έχει κερδίσει τον πρωθυπουργό για δύο λόγους:

Πρώτον χειρίσθηκε και διεκπεραίωσε με επιτυχία 2-3 πολύ σοβαρές και δύσκολες υποθέσεις που ούτε ο Κυρ. Μητσοτάκης περίμενε ότι θα διευθετηθούν!
Δεύτερον, πριν κάνει οποιαδήποτε κίνηση ή λάβει οποιαδήποτε απόφαση, ο Γ. Μπρατάκος ενημερώνει τον πρωθυπουργό και αποσπά την έγκριση του. Και αυτό ικανοποιεί τον Μητσοτάκη ο οποίος αισθάνεται ότι έχει πλήρη γνώση κάθε κίνησης και κάθε ενέργειας του στενού συνεργάτη του!

Θετικός με τον Ακη Σκέρτσο, αλλά προβληματίζουν οι παρέες του! Ο διαβόητος Μ. Ψάλτης και οι δουλειές της Price!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δείχνει ικανοποιημένος και από την εικόνα του Άκη Σκέρτσου, μολονότι κατά κοινή ομολογία ο Υπ. Επικράτειας, όπως ακριβώς και ο Γεραπετρίτης, έχει δική του αντζέντα και συγκεκριμένα πρόσωπα εκτός Μαξίμου με τα οποία συνεργάζεται, γεγονός που δημιουργεί διαφόρων ειδών υπόνοιες!

Όπως ο Μάριος Ψάλτης της Price, που του φτιάχνει τα περίφημα «κουτάκια» για τα οποία ο Σημιτικών καταβολών Σκέρτσος καυχιέται! Και η Price ταυτοχρόνως έχει αναδειχθεί σε προνομιακό συνεργάτη του Μαξίμου που παίρνει απευθείας όλες τις δουλειές όπως φημολογείται!

Σημειώνεται ότι ο Μάριος Ψάλτης δεν απολαμβάνει και της καλύτερης αποδοχής από την μητρική Price, καθώς θεωρείται ότι έχει προκαλέσει με τις ενέργειες του σε υπόθεση που ελέγχθηκε πλημμελώς, πλήγμα στο διεθνές όνομα της ελεγκτικής εταιρίας, ενώ εξαναγκάσθηκε σε συμβιβασμό όπου κατέβαλε 14 εκατ. για να αποφευχθούν τα χειρότερα…

Το κολητιλίκι με τον αμφιλεγόμενο Δ. Ανδριόπουλο! Τον επέβαλε ως «δικαστή» – αξιολογητή, στη δουλειά των 3 νοσοκομείων του Ιδρύματος Νιάρχου!

Επιπροσθέτως ο Σκέρτσος «κατηγορείται» για τις ειδικές σχέσεις που έχει αναπτύξει με τον αμφιλεγόμενο και αντιπαθή στην πλειονότητα της αγοράς Δημήτρη Ανδριόπουλο της Dimand, ο οποίος φέρεται να καθοδηγεί τον Υπ. Επικράτειας, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την «υπουργειοποίηση» της ΠΥΡΚΑΛ και την εγκατάλειψη 200 δημοσίων κτιρίων στο κέντρο της Αθήνας στο έλεος των εργολάβων και των νταραβεριτζήδων του real estate! Αυτής της νέας λαίλαπας που έχει ξεπροβάλει επικίνδυνα και απειλεί μέσα από ένα ιδιότυπο καρτέλ, τον υγιή ανταγωνισμό!
Για να καταλαβαίνετε, στο Μαξίμου ήδη σχολιάζουν αρνητικά το γεγονός ότι ο Σκέρτσος επέβαλε τον Ανδριόπουλο στην υπόθεση των 3 Νοσοκομείων που θα χρηματοδοτούσε το Ίδρυμα Νιάρχος, όπου ο εκλεκτός του Υπ. Επικράτειας φυτεύθηκε σε ρόλο «αξιολογητή», «δικαστή» και project manager!

Σε απλά λόγια, δεν κρατάνε ούτε τα προσχήματα…

Ο «αδικημένος» Γεραπετρίτης! Θα είναι εκτός Μαξίμου μετεκλογικά! Θέλει το Υπ. Παιδείας

Ο έτερος Υπ. Επικράτειας Γ. Γεραπετρίτης φέρεται να έχει πολύ πεσμένες τις μετοχές και τα φτερά! Ο ίδιος θεωρεί ότι έχει προσφέρει και ότι είναι αδικημένος καθώς το έργο του δεν έχει αναγνωρισθεί!

Στο Μαξίμου θεωρούν ότι έχει προσωπική αντζέντα και ότι το δικηγορικό του γραφείο τα πήγε πολύ καλά από το 2019 και μετά. Θα είναι εκτός Μαξίμου και γι αυτό προσπαθεί μέσα από φιλικά ΜΜΕ που του χτίζουν εικόνα σοβαρού και εργατικού, να διεκδικήσει ένα υπουργείο, όπως το Υπ. Παιδείας παραδείγματος χάριν!

Ο έμπιστος και ικανός Στ. Παπασταύρου με ρόλο την επόμενη μέρα!

Ο έμπειρος και ικανός νομικός Σταύρος Παπασταύρου, ο οποίος θήτευσε σε ρόλο αιχμής και ειδικού βάρους δίπλα στον Αντώνη Σαμαρά του οποίου αποτέλεσε το «δεξί χέρι» με μεγάλη επιτυχία αλλά και πληρώνοντας το σχετικό τίμημα καθώς δέχθηκε άδικες επιθέσεις και κατηγορίες που ολοσχερώς κατέπεσαν, απολαμβάνει της απόλυτης εμπιστοσύνης του πρωθυπουργικού ζεύγους.

Μετέχει των κρίσιμων συσκέψεων στο Μαξίμου και η γνώμη του έχει πάντα ειδικό βάρος. Θεωρείται ότι θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην επόμενη κυβέρνηση, πιθανότατα ως Υπ. Επικράτειας στο Μαξίμου. Αδιαμφισβήτητα αποτελεί ένα από τα δυνατά χαρτιά του Κυριάκου Μητσοτάκη!

Πολύ ανεβασμένος ο Ν. Παπασταύρου, σηκώνει το βάρος του εκλογικού αγώνα!

Ο πρώην υφυπ. Πολιτικής Προστασίας, που άφησε το στίγμα του επί πανδημίας Κορωνοιού και υποβιβάστηκε αδίκως στον προηγούμενο – αποτυχημένο- ανασχηματισμό, βλέπει τις μετοχές του ανεβασμένες και απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού!

Ο κομματικός και αυτοδιοικητικός Χαρδαλιάς θεωρείται και είναι πολύ έμπειρος στο οργανωτικό κομμάτι και δικαίως καλείται να σηκώσει στις πλάτες του το βάρος του προεκλογικού αγώνα, ενώ ήδη από την οδό Πειραιώς και τα γραφεία του κόμματος όπου έχει εγκατασταθεί, προχωρεί σε σχεδιασμούς!

Διαβάστε περισσότερα