Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θα εγκρίνει την διαγραφή $9 δισεκατομμυρίων σε φοιτητικά δάνεια για 125.000 Αμερικανούς.

Η ανακούφιση είναι αποτέλεσμα των διορθώσεων της κυβέρνησής του σε μια σειρά προγραμμάτων, συμπεριλαμβανομένων των σχεδίων αποπληρωμής που βασίζονται στο εισόδημα και της διαγραφής δανείων δημόσιας υπηρεσίας.

Περισσότερα από 5 δισεκατομμύρια δολάρια της βοήθειας θα διατεθούν σε 53.000 δανειολήπτες που έχουν εργαστεί σε δημόσια υπηρεσία για μια δεκαετία ή περισσότερο.

2,8 δισεκατομμύρια δολάρια από την διαγραφή χρέους είναι για 51.000 δανειολήπτες που είναι εγγεγραμμένοι σε σχέδια αποπληρωμής με γνώμονα το εισόδημα.

Και άλλα 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια από την διαγραφή θα αφορούν σε 22.000 δανειολήπτες με αναπηρία.

Η ανακοίνωση είναι πιθανό να βοηθήσει τον Μπάιντεν καθώς διεκδικεί επανεκλογή, λένε οι ειδικοί.

«Ο Μπάιντεν έχει διαγράψει περισσότερα χρέη φοιτητικών δανείων από οποιονδήποτε προηγούμενο πρόεδρο», δήλωσε ο ειδικός στην τριτοβάθμια εκπαίδευση Μαρκ Κάντροβιτς. «Τον διακρίνει από άλλους υποψηφίους που αγωνίζονται για το ανώτατο αξίωμα του έθνους».

Η τελευταία διαγραφή έρχεται μήνες αφότου το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε το σχέδιο του Μπάιντεν να ακυρώσει φοιτητικό χρέος με μέγιστο ύψος τα 20.000 δολάρια για δεκάδες εκατομμύρια Αμερικανούς.

Μετά από αυτή την απόρριψη, ο Μπάιντεν είπε ότι θα ακολουθούσε άλλους δρόμους για να προσφέρει ανακούφιση στους δανειολήπτες.

Διαβάστε ακόμη: