Η κυβέρνηση Biden ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι θα ακύρωνε αυτόματα 39 δισεκατομμύρια δολάρια φοιτητικό χρέος που αφορά σε 804.000 δανειολήπτες.

Η ανακούφιση είναι αποτέλεσμα διορθώσεων στα σχέδια αποπληρωμής του συστήματος φοιτητικών δανείων που βασίζονται στο εισόδημα.

Σύμφωνα με αυτά τα σχέδια αποπληρωμής, οι δανειολήπτες λαμβάνουν οποιοδήποτε υπόλοιπο χρέος ακυρώνεται από την κυβέρνηση αφού έχουν πραγματοποιήσει πληρωμές για 20 ή 25 χρόνια, ανάλογα με το πότε δανείστηκαν και τον τύπο του δανείου και του σχεδίου τους.

Στο παρελθόν, σύμφωνα με την κυβέρνηση Μπάιντεν, οι πληρωμές που θα έπρεπε να είχαν φέρει έναν δανειολήπτη πιο κοντά στο να είναι χωρίς χρέη.

«Για πάρα πολύ καιρό, οι δανειολήπτες έπεφταν στις ρωγμές ενός χαλασμένου συστήματος που απέτυχε να παρακολουθεί με ακρίβεια την πρόοδό τους προς τη συγχώρεση», δήλωσε ο υπουργός Παιδείας των ΗΠΑ Miguel Cardona.

Για να φέρει τους ανθρώπους στη γραμμή για διαγραφή χρεών, η κυβέρνηση Biden υπολόγισε τις πληρωμές για δανειολήπτες που είχαν σταματήσει τις πληρωμές τους σε ορισμένες αναβολές και ανοχές και εκείνους που είχαν κάνει μερικές ή καθυστερημένες πληρωμές.

Η ανακοίνωση έρχεται εβδομάδες αφότου το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε το σαρωτικό σχέδιο διαγραφής φοιτητικών δανείων του προέδρου Joe Biden, το οποίο θα παρείχε ανακούφιση σε περίπου 37 εκατομμύρια ανθρώπους.

Η Διεύθυνση Παιδείας θα ενημερώσει τις επόμενες ημέρες τους δικαιούχους δανειολήπτες.

Διαβάστε περισσότερα