«Οι φοιτητικές εστίες είναι για να στεγάζουν το όνειρο της ελληνικής οικογένειας για ίσες ευκαιρίες των παιδιών της, στη μόρφωση. Δεν είναι για σεσημασμένους κακοποιούς και εγκληματίες», τόνισε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, σε επίσημη τοποθέτηση σχετικά με την επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου.

«Η σημερινή επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας απέδειξε άλλη μία φορά αυτό που όλοι, δυστυχώς, γνωρίζουμε επί δεκαετίες. Ότι υπάρχουν πανεπιστημιακοί χώροι που έχουν μετατραπεί σε κέντρα ανομίας, παραβατικότητας και σε ορμητήρια για πράξεις βίας και εγκληματικότητας.

«Τα πανεπιστήμιά μας είναι για τους φοιτητές», ανέφερε ακόμη ο κ. Θεοδωρικάκος, ενώ, επεσήμανε ότι «η κυβέρνηση, με πράξεις, είναι αποφασισμένη να φέρει ως πραγματικότητα το αίσθημα ασφαλείας μέσα στο Πανεπιστήμιο. Για όλους. Τους φοιτητές, τους καθηγητές και τους εργαζόμενους».

Παράλληλα, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κάλεσε «το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων να ταυτιστούν με το αίτημα της κοινωνίας για ασφάλεια στα πανεπιστήμια και να συνδράμουν τις προσπάθειες της κυβέρνησης, ώστε η ασφάλεια στο ελληνικό πανεπιστήμιο να γίνει προϋπόθεση για την αναβαθμισμένη προοπτική του».

Διαβάστε ακόμη: