Η Όλγα Γεροβασίλη ανακοίνωσε ότι θα τεθεί αντιμέτωπη με τον Στέφανο Κασσελάκη διεκδικώντας την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά σήμερα οι σύνεδροι θα αποφασίσουν εάν το κόμμα θα οδηγηθεί ξανά στις κάλπες.

Ο Στέφανος Κασσελάκης, με ανάρτηση που έκανε μετά τα μεσάνυχτα, ανακοίνωσε ότι άλλαξε την ώρα της ομιλίας του στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και ότι θα τοποθετηθεί νωρίτερα από ό,τι ήταν προγραμματισμένο, πριν από τις ψηφοφορίες.

«Ζητώντας την άδεια του προεδρείου του συνεδρίου μας, θα αλλάξω την ώρα της ομιλίας μου. Θα μιλήσω το πρωί στις 11:00, πριν από τις ψηφοφορίες των συνέδρων», έγραψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε ανάρτηση που έκανε στη 01:24.

ΣΥΡΙΖΑ: Υβριδικά οι εκλογές λέει ο Κασσελάκης, κάλπη προβλέπει το καταστατικό απαντά η Γεροβασίλη

«Δηλώνω παρούσα», είπε η Όλγα Γεροβασίλη ανακοινώνοντας την υποψηφιότητά της, με τη χθεσινή ομιλία της στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η απάντησή μου στην πρόσκληση του προέδρου είναι ότι είμαι παρούσα. Αυτό επιβάλει το αίσθημα ευθύνης απέναντι στα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν φοβήθηκα ποτέ την ευθύνη ούτε στα πιο δύσκολα και πάντα έβαζα πλάτη», τόνισε, ανακοινώνοντας την υποψηφιότητά της.

Αμέσως μετά πήρε τον λόγο ο Στέφανος Κασσελάκης, ανακοινώνοντας ότι οι εκλογές θα γίνουν στις 10 Μαρτίου «υβριδικά, για τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή».

Μετά την πρόταση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, η Όλγα Γεροβασίλη σχολίασε ότι το καταστατικό προβλέπει ότι η εκλογή γίνεται έναν μήνα μετά την προκήρυξη, με κάλπη.

Στο μεταξύ, ο Παύλος Πολάκης με ανάρτησή του επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα, χαρακτηρίζοντας άκαιρη την παρέμβασή του και τόνισε ότι η Όλγα Γεροβασίλη «πρέπει να αποσύρει την υποψηφιότητά της».

Στις σημερινές ψηφοφορίες στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ θα κριθούν όλα, το αν και πότε θα γίνουν οι εκλογές, αλλά και ο τρόπος που θα διεξαχθούν, δηλαδή μόνο με κάλπες ή και ψηφιακά.

Διαβάστε ακόμη: