Οι στενοί συνεργάτες του Στέφανου Κασσελάκη επιχειρούν με δηλώσεις και διαρροές να εμπλέξουν τον Αλέξη Τσίπρα σε μια υπόθεση η οποία χρήζει δικαστικής διερεύνησης.

Το Ινστιτούτο «Εteron» εμφανίζεται να έχει συνάψει μια σύμβαση με στοιχηματική εταιρεία ύψους 1,2 εκατομμυρίων ευρώ.

Η σύμβαση είναι καθαρά εικονική με δεδομένο ότι προβλέπει μια χορηγία για έξι χρόνια, ενώ το ποσόν προκαταβάλλεται ολόκληρο.

Στην ουσία με τα ποσά που εισέρρεαν από τη στοιχηματική εταιρεία το «Eteron» λειτουργώντας ως media shop ενίσχυε οικονομικά την «Αυγή» και τα υπόλοιπα κομματικά Μέσα.

Τα ποσά που κατέβαλε τα δικαιολογούσε ως διαφημιστικές καταχωρήσεις.

Υπάρχει σκοπιμότητα

Οι συνεργάτες του Κασσελάκη στην εναγώνια προσπάθειά τους να πλήξουν τον Αλέξη Τσίπρα αδιαφορούν για τις δικαστικές περιπέτειες που μπορεί να προκαλέσει η επίμαχη σύμβαση.

Το ερώτημα το οποίο τίθεται και πρόκειται να ερευνήσει η Αρχή για το Ξέπλυμα είναι η σκοπιμότητα της σύμβασης του 1,2 εκατομμυρίου ευρώ.

Η Αρχή για το Ξέπλυμα θα διερευνήσει το ενδεχόμενο να πρόκειται για παράνομη χρηματοδότηση ενός κόμματος από έναν επιχειρηματία, ο οποίος είχε δραστηριότητες με το στοίχημα, ενώ διαθέτει και είναι ιδιοκτήτης μιας σειράς εξωχώριων εταιριών.

Η Αρχή θα εξετάσει το ενδεχόμενο η επίμαχη σύμβαση να υποκρύπτει παράνομη χρηματοδότηση ενός κόμματος.

Προφανώς για να παρακαμφθεί ο νόμος εφαρμόστηκε το τριγωνικό σύστημα τιμολόγησης.

Ο Δημήτρης Μάρης χρηματοδοτεί ένα ινστιτούτο για το οποίο δεν προβλέπεται πλαφόν στις χορηγίες και στη συνέχεια το ινστιτούτο ενισχύει με διαφήμιση τα κομματικά Μέσα.

Επιλεκτική χρηματοδότηση

Στην Κουμουνδούρου επιχειρούν να αναδείξουν και το ζήτημα της επιλεκτικής χρηματοδότησης από τον Δημήτρη Μάρη.

Υποστηρίζουν ότι η σύμβαση είχε υπογραφεί ενώ είχε παραιτηθεί ο Αλέξης Τσίπρας, και ακυρώθηκε όταν ο Κασσελάκης αναδείχτηκε πρόεδρος του κόμματος.

Στην ουσία καταγγέλλοντας τον Μάρη ότι έδωσε το τεράστιο αυτό ποσό για να χρηματοδοτήσει την Έφη Αχτσιόγλου η οποία όμως δεν κατάφερε να αναδειχθεί πρόεδρος και γιαυτό απεσύρθη η χρηματοδότηση.

Μπόχα…

Η μπόχα που αναδίδουν οι καταγγελίες συνεργατών του Κασσελάκη σε συνδυασμό με τον δανεισμό από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ των κομματικών Μέσων Ενημέρωσης και της απόπειρας να υποβαθμίσει τον ρόλο των βουλευτών, πληρώνοντας τη διαμονή τους σε ξενοδοχεία των Σπετσών, προκαλούν νέο κύκλο εσωστρέφειας στην Κουμουνδούρου.

Γιαυτό δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο καταιγιστικών εξελίξεων ακόμη και πριν από τις δημοτικές εκλογές.

Διαβάστε ακόμη: