Σύμφωνα με νέες πληροφορίες έρχονται στη δημοσιότητα, ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Όθων Ηλιόπουλος, αναμένεται να παραιτηθεί, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων στις ΗΠΑ, και τη θέση του να αναλάβει η Πόπη Τσαπανίδου, ως πρώτη επιλαχούσα.

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών είχε γίνει γνωστό και αποτέλεσε αντικίμενο συζήτησης πως το πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Χάρβαρντ φέρεται να ζητεί «αυστηρή στεγανοποίηση» ανάμεσα στους δύο ρόλους που κατέχει: του καθηγητή και του εκπροσώπου κόμματος στην ελληνική Βουλή.

Ο κ. Ηλιόπουλος, μιλώντας για το εν λόγω ζήτημα στο ATTICA TV, απάντησε: «Οι μισοί λένε ότι θα παραιτηθώ επειδή με έχει εξαναγκάσει ο Κασσελάκης. Τελευταίο σενάριο είναι ότι θα παραιτηθώ επειδή θα με εξαναγκάσει η δουλειά μου. Ένα πράγμα έχω να δηλώσω, ότι ουδείς με έχει πιέσει στη δουλειά μου, ότι ακόμη και αν με είχαν πιέσει εγώ προσωπικά παίρνω τις αποφάσεις για το τι θα κάνω και προσπαθώ να βελτιστοποιήσω τον τρόπο με τον οποίο θα εκπροσωπήσω τον απόδημο ελληνισμό».

Ο κ. Ηλιόπουλος πάντως βρίσκεται στην Αθήνα και ίσως είναι και μια ευκαιρία να κλείσει τις εκκρεμότητές του.

Σε κάθε περίπτωση αυτό σημαίνει ότι η Πόπη Τσαπανίδου παίρνει πίσω την έδρα που έχασε μεταξύ πρώτου και δεύτερου γύρου των εθνικών εκλογών.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις ανθρώπων που έχουν γνώση των πραγμάτων στην Κουμουνδούρου, θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι δεν θα ακολουθήσει ντόμινο παραιτήσεων για να πάρει την έδρα ο κ. Κασσελάκης, ο οποίος είχε τοποθετηθεί από τον Αλέξη Τσίπρα στην ένατη θέση του Επικρατείας.

Από την πλευρά του, ο Στέφανος Κασσελάκης, μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης στο δελτίο ειδήσεων του MEGA, ξεκαθάρισε ότι δεν σχεδιάζει να μπει στη Βουλή και, όπως όλα δείχνουν, δεν θα μπει κανείς στη διαδικασία να βολιδοσκοπήσει ξανά τους επιλαχόντες μετά και το κατηγορηματικό «όχι» που φαίνεται να εισέπραξε προσωπικά ο κ. Κασσελάκης από την όγδοη στο Επικρατείας Ζωρζέτα Λάλη.

Η προσωπική άρνηση της Ζωρζέτας Λάλη στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ήταν αρκετή για να κλείσει η συζήτηση γύρω από το αν θα μπει στη Βουλή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, τη στιγμή μάλιστα που η πρώην σύμβουλος του κ. Τσίπρα έχει μετακινηθεί στη Νέα Αριστερά.

Ο κ. Κασσελάκης ουσιαστικά δεν θα πυροβολήσει τα πόδια του να ζητήσει τις παραιτήσεις της Πόπης Τσαπανίδου και των άλλων τριών του Επικρατείας για να φτάσει την κ. Λάλη, η οποία θα πάρει την έδρα και θα την πάει απευθείας στη Νέα Αριστερά.

Διαβάστε ακόμη: