O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, εξαίρεσε τον Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηδέλτιο του κόμματος, μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του για τις κακοποιημένες γυναίκες.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη για τον Δημήτρη Παπανώτα:

«Σέβομαι απόλυτα τις αποφάσεις των μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ που -για πρώτη φορά, με δική μου δέσμευση- επέλεξαν οι ίδιοι τους υποψήφιους ευρωβουλευτές μας. Όμως υπάρχουν περιπτώσεις που ο Πρόεδρος πρέπει να παρέμβει για να μη «φορτώσει» ευθύνες αλλού νίπτοντας τας χείρας του. Ειδικά επειδή οι γυναίκες, δυστυχώς, ακόμη υφίστανται πολλαπλές διακρίσεις, ανισότητες και έμφυλη βία. Με λύπη αναγκάζομαι να εξαιρέσω από το Ευρωψηφοδέλτιο τον Δημήτρη Παπανώτα. Γνωρίζω ότι εξέδωσε διορθωτική ανακοίνωση, όμως το θέμα στο οποίο αναφέρθηκε είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο και δε χωρεί συζήτηση. Ιδίως για το κόμμα που έχει προμετωπίδα του τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ισότητα».

Η απάντηση του Δημήτρη Παπανώτα

Ο Δημήτρης Παπανώτας στην πρώτη του δήλωση μετά την αποπομπή του από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως «είναι μια μεγάλη νίκη της Νέας Δημοκρατίας σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ. Ειλικρινά λυπάμαι με τον τρόπο σκέψης τους. “Αν δεν έχετε τα κότσια να αντιμετωπίσετε τις επιθέσεις που θα δεχθώ, τότε θα παραιτηθώ”, τους είπα. Μου είπαν “όχι Δημήτρη”».

Μιλώντας στο Tlive ο Δημήτρης Παπανώτας πρόσθεσε: «Θέλω να θυμίσω στον κ. Κασσελάκη ότι ήμουν ο πρώτος που τον στήριξε από το πρώτο βίντεο που ανέβασε».

Για τη Σοφία Μπεκατώρου που αντέδρασε έντονα, ο Δημήτρης Παπανώτας είπε ότι «είμαι πρόθυμος να κάτσω σε ένα πάνελ μαζί της, να μιλήσουμε για όλα τα θέματα» και σε άλλο σημείο τόνισε ότι «αυτό που είναι η βασική αρχή του MeToo είναι “βγείτε και μιλήστε”». Κατηγόρησε, δε, τη Σοφία Μπεκατώρου για πολιτικό τυχοδιωκτισμό.

Μίλησε πάλι για «κοπτοραπτική» στις δηλώσεις του, τονίζοντας ότι ούτε ο ίδιος έχει όλο το περιεχόμενο των δηλώσεών του και κλείνοντας άφησε ξανά αιχμές για τους συνυποψηφίους του: «Ελπίζω η ευρωπαϊκή Αριστερά να ασχοληθεί κάποια στιγμή με τα σοβαρά θέματα και οι συνυποψήφιοι να μην ανακαλύπτουν δηλώσεις».

Σάλος με τη δήλωση του Δημήτρη Παπανώτα

Από χθες, Τετάρτη, σάλος προκλήθηκε με τη δήλωση του Δημήτρη Παπανώτα που είχε γίνει πριν λίγο καιρό και προβλήθηκε από την εκπομπή της Φαίης Σκορδά, με το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Αριστερά να εξαπολύουν «πυρά» κατά του ΣΥΡΙΖΑ

Στην επίμαχη δήλωσή του ο Δημήτρης Παπανώτας είχε δηλώσει: «Εγώ δεν βλέπω να έχει πρόβλημα η γυναίκα στην Ελλάδα και γενικά στην ΕΕ κανένα, εκτός αν θέλει να έχει. Δηλαδή, αν πάρει έναν σατράπη, ο οποίος την κακοποιεί και δεν μιλάει και κάθεται και το ανέχεται είναι πρόβλημά της».

Διαβάστε ακόμη: