Νωρίτερα (26/05), στην πρώτη σύντομη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου αμέσως μετά την ορκωμοσία των Υπουργών, ο κ. Σαρμάς περιέγραψε τον χαρακτήρα της νέας κυβέρνησης.

«Σας κάλεσα σε ένα σύντομο υπουργικό συμβούλιο, γιατί ήθελα τώρα που θα παραλάβετε τα Υπουργεία σας, να σας δώσω ορισμένες κατευθύνσεις εν όψει του αυριανού υπουργικού συμβουλίου, που θα είναι το κανονικό».

Συγκεκριμένα, ο υπηρεσιακός Πρωθυπουργός τόνισε ότι: «εύχομαι σε όλους καλή επιτυχία στο έργο σας. Σας κάλεσα για να σας δώσω ορισμένες κατευθυντήριες γραμμές πριν από το αυριανό υπουργικό συμβούλιο, όπου θα καθορίσουμε την κυβερνητική πολιτική που δεν είναι κανονική, αλλά για μερικές εβδομάδες, όπως απαιτεί το Σύνταγμα και ο Νόμος.

Το πρώτο που ήθελα να πω, είναι ότι η κυβέρνηση είναι υπηρεσιακή και προεδρεύεται από έναν εκ των προέδρων των ανωτάτων δικαστικών. Το ίδιον της δικαστικής εξουσίας είναι η αμεροληψία και η ανεξαρτησία.

Για να ορίσει το Σύνταγμα έτσι, σημαίνει ότι θέλει μία κυβέρνηση ανεξάρτητη πολιτικά και κομματικά. Πρέπει να είμαστε ουδέτεροι, αμερόληπτοι, αντικειμενικοί και κυρίως, να σταθμίζουμε τις πράξεις μας, διότι είναι εύκολο η πράξη να θεωρείται ως μη έχουσα πολιτικό χαρακτήρα, ώστε να μη στοιχειοθετείται ότι αποτελούν παρέμβαση υπέρ της μίας ή της άλλης πολιτικής παράταξης, στην προεκλογική περίοδο που βρίσκεται σε εξέλιξη».

Διαβάστε ακόμη: