Μία νέα συμμαχία στον χώρο των κατασκευών αναδεικνύεται με την από κοινού κάθοδο Ελλάκτωρα και Μυτιληναίου στη διεκδίκηση 6 σιδηροδρομικών έργων ύψους 4 δις. ευρώ!

Πρόκειται για έξι σιδηροδρομικά έργα που βγάζει η ΕΡΓΟΣΕ και τα οποία αφορούν τη σύνδεση του υφιστάμενου εθνικού σιδηροδρομικού δικτύου με τα λιμάνια της Πάτρας, της Θεσσαλονίκης, της Καβάλας, της Ραφήνας, του Λαυρίου και της Αλεξανδρούπολης!

Τα 6 μεγάλα αυτά σιδηροδρομικά έργα προβλέπεται να ξεκινήσουν μέσα στον Ιανουάριο, ενώ αύριο Παρασκευή 14 Ιανουαρίου λήγει η εκδήλωση ενδιαφέροντος με βάση τους όρους του διαγωνισμού!

Και η αποσφράγιση των προσφορών για κάθε ένα από τα σιδηροδρομικά έργα έχει προσδιοριστεί για το διάστημα από 21-28 Ιανουαρίου!

Η νέα συμμαχία που προκύπτει μέσα από την διεκδίκηση των 6 σιδηροδρομικών έργων, είναι αυτή του Ελλάκτωρα με τον Μυτιληναίο και έχει μια σημειολογία καθώς στους διαγωνισμούς της ΕΡΓΟΣΕ του Οκτωβρίου ο Μυτιληναίος κατέβηκε μαζί με την ΤΕΡΝΑ και αναδείχθηκαν μειοδότες σε δύο έργα.

Επιπροσθέτως έχει μια σημασία να επισημανθεί η πρόσφατη συνάντηση του Ολλανδού μεγαλομετόχου του Ελλάκτωρα Χένρι Χόλτερμαν με τον Ευαγγ. Μυτιληναίο στα γραφεία του τελευταίου, δύο μόλις ημέρες πριν ο Ολλανδός συναντηθεί με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου!

Και σημειώνεται ακόμη, ότι με αφορμή τις συναντήσεις αυτές είχε προκύψει μια φημολογία ότι Ελλάκτωρ και Μυτιληναίος θα διεκδικούσαν από κοινού τα «ασημικά» του Ιβάν Σαββίδη στη βόρεια Ελλάδα και ειδικότερα το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, το Μακεδονία Παλλάς και το ξενοδοχειακό συγκρότημα του Πόρτο Καρράς!

Βεβαίως, η φημολογία αυτή ουδέποτε επιβεβαιώθηκε.