Σχετικά με τα ραντεβού του Χένρι Χόλτερμαν την περασμένη εβδομάδα στην Αθήνα, του Ολλανδού αφεντικού της Reggeborgh και βασικού μετόχου του τεχνικού και ενεργειακού ομίλου «Ελλάκτωρ» γράφτηκαν πολλά, τα περισσότερα ασαφή και αποσπασματικά, που σε ορισμένες περιπτώσεις ήταν κατευθυνόμενα και εξυπηρετούσαν καταστάσεις!

Το Radar πρώτο -και μόνο- αποκάλυψε την συνάντηση του Ολλανδού μεγιστάνα με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου συζητήθηκαν ζητήματα που άπτονται της ελληνικής επιχειρηματικής σκηνής, του τραπεζικού συστήματος καθώς και του Ταμείου Ανάκαμψης και των προοπτικών που προσφέρει στη χώρα η απορρόφηση των πόρων του!

Τι ειπώθηκε στη συνάντηση Κυρ. Μητσοτάκη – Χένρι Χόλτερμαν του Ελλάκτωρα στο Μαξίμου!

Ωστόσο ο Χένρι Χόλτερμαν πραγματοποίησε δύο ακόμη ραντεβού, όχι όμως την ίδια μέρα που είχε κλειστεί η συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μαξίμου, αλλά δύο μέρες πριν!

Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, την περασμένη Τρίτη 7 Δεκεμβρίου ο Χένρι Χόλτερμαν ήρθε αεροπορικώς στη χώρα μας με το ιδιωτικό του αεροσκάφος και κατά σειρά συνάντησε, σε καθορισμένα ραντεβού, πρώτα τον Ευάγγελο Μυτιληναίο στα γραφεία του ομίλου «Μυτιληναίος» και αμέσως μετά τον Γιάννη Βαρδινογιάννη (Τζίγγερ) στα γραφεία της Μότορ Όιλ!

Και οι δυο αυτές συναντήσεις με κορυφαίους επιχειρηματίες της χώρας, εντάσσονται στη λογική του ισχυρού άνδρα του Ελλάκτωρα πρώτον, να καταδείξει ότι «είναι εδώ» και «ήρθε για να μείνει»και δεύτερον, να βρίσκεται σε συχνή επαφή με τους μεγαλοεπιχειρηματίες του χώρου των κατασκευών και της ενέργειας (και όχι μόνο) επιδεικνύοντας απτό ενδιαφέρον όχι στενά γύρω από τους συγκεκριμένους τομείς αλλά σε ένα ανοικτό πλαίσιο διερεύνησης νέων ευκαιριών σε πλήθος τομέων επιχειρηματικής δράσης!

Και μετά το πέρας των συναντήσεων του με δύο εκ των κορυφαίων επιχειρηματιών της χώρας, επέστρεψε αεροπορικώς στην έδρα του σε ένα αυθημερόν ταξίδι!

Δύο μέρες μετά, αφού το ραντεβού στο Μαξίμου είχε καθοριστεί και επιβεβαιωθεί, ήρθε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο στην Αθήνα και συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό!

Καμία άλλη συνάντηση δεν υπήρξε, ούτε με άλλους επιχειρηματίες, ούτε με κορυφαία πολιτικά πρόσωπα άλλων πολιτικών φορέων, όπως ανακριβώς εγράφη επιλεκτικά, από τα γνωστά – άγνωστα μέσα ενημέρωσης που πρόσκεινται στους Μπακοκαυμενάκηδες, τους Σάκηδες και τα λοιπά μέλη της ετερόκλητης παρέας και πριμοδοτούνται από τα Σεραφείμ και Χερουβείμ της επικοινωνίας…