Συνάντηση μεταξύ του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και του κ. Χένρι Χόλτερμαν της  Reggenborgh, του Ολλανδικού κολοσσού που αποτελεί και τον βασικό μέτοχο του κατασκευαστικού και ενεργειακού ομίλου «ΕΛΛΑΚΤΩΡ», πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου!

Η συνάντηση των δύο ανδρών αναμφίβολα έχει μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς λαμβάνει χώρα σε μία χρονική στιγμή κατά την οποία ο Ελλάκτωρ δέχεται μια επίθεση λάσπης και κατασκευασμένων κατηγοριών από τους «εφοπλιστές» (κατά δήλωση τους), Μπακοκαυμενάκηδες οι οποίοι από κοινού με την προηγούμενη διοίκηση του κατασκευαστικού ομίλου, τον Σάκη, τον Εξάρχου και τα άλλα παιδιά, βάλουν τον Ολλανδό και την νέα διοίκηση του Ελλάκτωρα με χτυπήματα «επικοινωνιακά» αλλά και «κάτω από τη μέση»!

Με αποκορύφωμα τον δήθεν συντονισμό για «δράση από κοινού» της Reggenborgh με το επίσης Ολλανδικό fund Atlas, που την ώρα τούτη εξετάζεται ως ζήτημα από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και βρίσκεται σε εκκρεμότητα!

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η συνάντηση Μητσοτάκη εξελίχθηκε σε πολύ καλό κλίμα και μάλιστα ο Χένρι Χόλτερμαν φέρεται να διαβεβαίωσε τον πρωθυπουργό ότι «ήρθε για να μείνει» στην Ελλάδα, ότι εμπιστεύεται την κυβερνητική πολιτική και βάσει αυτής επενδύει στη χώρα μας και πως οι τοποθετήσεις του ομίλου Reggenborgh και του ίδιου προσωπικά δεν θα είναι βραχυπρόθεσμες, αλλά με ορίζοντα βάθος χρόνου, επενδύοντας στις προοπτικές ραγδαίας ανάπτυξης της εθνικής οικονομίας, της επιχειρηματικής δραστηριότητας αλλά και του τραπεζικού συστήματος.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ικανοποίηση του για το πλάνο επενδύσεων του διεθνούς Ολλανδικού ομίλου στη χώρα μας τονίζοντας ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι η προσέλκυση όσο το δυνατόν περισσότερων και αξιόπιστων διεθνών επενδυτών που θα τοποθετηθούν μακροπρόθεσμα και όχι κυνηγώντας πρόσκαιρες υπεραξίες.

H συζήτηση κατά πληροφορίες περιεστράφη γύρω από τις εξελίξεις στα μεγάλα έργα, την ενέργεια, τις τράπεζες και τις προοπτικές του Ταμείου Ανάκαμψης!

Επιπροσθέτως ο Κυρ. Μητσοτάκης φέρεται να διαβεβαίωσε τον «Ολλανδό» μεγιστάνα, ότι η κυβέρνηση έχει ως αρχή την διατήρηση ίσων αποστάσεων μεταξύ των επιχειρηματικών ομίλων και σε κάθε περίπτωση την ύπαρξη ίσων όρων και ξεκάθαρων  κανόνων στο πεδίο του ανταγωνισμού!