Η τεράστια επένδυση της Microsoft του OpenAI έχει βάλει την εταιρεία στο επίκεντρο της έκρηξης της τεχνητής νοημοσύνης.

Αλλά δεν είναι το μόνο μέρος όπου ο γίγαντας λογισμικού ανοίγει το πορτοφόλι του για να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση για υπηρεσίες που βασίζονται σε τεχνητή νοημοσύνη.

Σύμφωνα με άτομο οικίο μετο ζήτημα που μίλησε στο CNBC, η Microsoft συμφώνησε να δαπανήσει δυνητικά δισεκατομμύρια δολάρια για υποδομή υπολογιστικού cloud από την startup CoreWeave, η οποία ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι συγκέντρωσε 200 εκατομμύρια δολάρια.

Αυτή η χρηματοδότηση έρχεται λίγο περισσότερο από ένα μήνα αφότου η εταιρεία πέτυχε αποτίμηση 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η CoreWeave πουλάει απλοποιημένη πρόσβαση στις μονάδες επεξεργασίας γραφικών ή GPU της Nvidia , οι οποίες θεωρούνται οι καλύτερες διαθέσιμες στην αγορά για την εκτέλεση μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης.

Η Microsoft υπέγραψε τη συμφωνία CoreWeave νωρίτερα αυτό το έτος, προκειμένου να διασφαλίσει ότι το OpenAI, το οποίο διαχειρίζεται το chatbot ChatGPT, θα έχει επαρκή υπολογιστική ισχύ στο μέλλον, είπε ένα από τα άτομα, που ζήτησε να μην κατονομαστεί λόγω εμπιστευτικότητας.

Το OpenAI βασίζεται στην υποδομή cloud της Microsoft Azure για τις τεράστιες υπολογιστικές της ανάγκες.

Η Microsoft και η CoreWeave αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

Η παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη ξεκίνησε στα τέλη του περασμένου έτους, αφού το OpenAI παρουσίασε το ChatGPT στο κοινό, αποδεικνύοντας ότι η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να λάβει την ανθρώπινη συμβολή και να παράγει εξελιγμένες απαντήσεις.

Πολλές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Google , έσπευσαν έκτοτε να προσθέσουν γενετική τεχνητή νοημοσύνη στα προϊόντα τους. Και η Microsoft ήταν απασχολημένη με την κυκλοφορία chatbot για τις δικές της υπηρεσίες, όπως το Bing και τα Windows.

Με τόση ζήτηση για την υποδομή της, η Microsoft χρειάζεται επιπλέον τρόπους για να αξιοποιήσει τις GPU της Nvidia.

Διαβάστε περισσότερα