Οι ρυθμιστικές αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενέκριναν τη Δευτέρα τη Microsoft πρότεινε την εξαγορά 69 δισεκατομμυρίων δολαρίων της εταιρείας παιχνιδιών Activision Blizzard, με την επιφύλαξη των διορθωτικών μέτρων που προσφέρει ο τεχνολογικός κολοσσός των ΗΠΑ.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο εκτελεστικός βραχίονας της ΕΕ, δήλωσε ότι η Microsoft προσέφερε διορθωτικά μέτρα στον εκκολαπτόμενο τομέα του cloud gaming που απέτρεψαν τις αντιμονοπωλιακές ανησυχίες.

Αυτά τα διορθωτικά μέτρα επικεντρώθηκαν στο να επιτρέπουν στους χρήστες να μεταδίδουν παιχνίδια Activision που αγοράζουν σε οποιαδήποτε πλατφόρμα ροής cloud.

Το πράσινο φως της Ευρώπης είναι μια τεράστια νίκη για τη Microsoft

Το πράσινο φως της Ευρώπης είναι μια τεράστια νίκη για τη Microsoft , αφού η κορυφαία αρχή ανταγωνισμού του Ηνωμένου Βασιλείου τον περασμένο μήνα μπλόκαρε τη συμφωνία.

Οι ρυθμιστικές αρχές παγκοσμίως διερευνούν εάν η εξαγορά της Activision από τη Microsoft θα μπορούσε να στρεβλώσει τον ανταγωνισμό στην αγορά των κονσολών και του cloud gaming.

Μία από τις ρυθμιστικές αρχές του τομέα που αμφισβητείται είναι εάν η Microsoft μπορεί να πάρει παιχνίδια Activision και να τα διατηρήσει αποκλειστικά στις πλατφόρμες του γίγαντα των ΗΠΑ.

Η Activision βρίσκεται πίσω από μερικά από τα μεγαλύτερα παιχνίδια κονσόλας και PC στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των Call of Duty franchise και World of Warcraft.

Η απόφαση της ΕΕ έρχεται αφότου η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών του Ηνωμένου Βασιλείου μπλόκαρε τον περασμένο μήνα τη συμφωνία λόγω ανησυχιών ότι θα μείωνε τον ανταγωνισμό στην εκκολαπτόμενη αγορά τυχερών παιχνιδιών cloud.

Διαβάστε περισσότερα