search

ΚΟΣΜΟΣ

Σύλληψη 63 ατόμων στην Κίνα για ξέπλυμα έως και $1,7δισ. μέσω κρυπτονομισμάτων

Η αστυνομία στην Κίνα συνέλαβε 63 άτομα που κατηγορούνται για ξέπλυμα έως και 12 δισεκατομμυρίων κινεζικών γιουάν (1,7 δισεκατομμύρια δολάρια) μέσω κρυπτονομισμάτων.

kinaxeplyma

Η συμμορία λέγεται ότι χρησιμοποίησε διάφορους διαφορετικούς λογαριασμούς συναλλαγών κρυπτονομισμάτων για να μετατρέψει τα χρήματα πίσω σε κινεζικό γουάν.

Από τον Μάιο του 2021, η εγκληματική συμμορία φέρεται να χρησιμοποιούσε τα έσοδα από παράνομες πηγές, συμπεριλαμβανομένων των πυραμιδικών συστημάτων, της απάτης και των τυχερών παιχνιδιών και τα μετέτρεψε σε πρόσδεση κρυπτονομισμάτων.

Η αστυνομία στην Κίνα συνέλαβε 63 άτομα που κατηγορούνται για ξέπλυμα έως και 12 δισεκατομμυρίων κινεζικών γιουάν (1,7 δισεκατομμύρια δολάρια) μέσω κρυπτονομισμάτων, εν μέσω της έντονης καταστολής του Πεκίνου στο εμπόριο ψηφιακών νομισμάτων.

Ξεκινώντας από τον Μάιο του 2021, η εγκληματική συμμορία φέρεται να χρησιμοποιούσε τα έσοδα από παράνομες πηγές, συμπεριλαμβανομένων συστημάτων πυραμίδας, απάτης και τυχερών παιχνιδιών και τα μετέτρεψε σε πρόσδεση κρυπτονομισμάτων, ένα σταθερό νόμισμα που είναι συνδεδεμένο ένα προς ένα με το δολάριο ΗΠΑ, ανέφερε το Γραφείο Δημόσιας Ασφάλειας της πόλης Tongliao της Εσωτερικής Μογγολίας στη βόρεια Κίνα, σε δήλωση το Σαββατοκύριακο.

Χρησιμοποίησαν την υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram, η οποία είναι μπλοκαρισμένη στην Κίνα, για να στρατολογήσουν διάφορα άτομα σε όλη τη χώρα που θα άνοιγαν λογαριασμούς κρυπτογράφησης για να βοηθήσουν στο ξέπλυμα των κεφαλαίων, σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές.

Αυτοί οι άνθρωποι θα λάμβαναν προμήθεια ανάλογα με το πόσα χρήματα ξέπλυναν, πρόσθεσε η αστυνομία.

Οι αρχές δήλωσαν ότι περισσότερα από 130 εκατομμύρια κινεζικά γιουάν έσοδα κατασχέθηκαν από τη συμμορία.

Η υπόθεση υπογραμμίζει ότι ακόμη και μετά τις προσπάθειες του Πεκίνου να εξαλείψει δραστηριότητες που σχετίζονται με κρυπτονομίσματα, συμπεριλαμβανομένων των συναλλαγών και της εξόρυξης, εξακολουθεί να λαμβάνει χώρα μια μεγάλη ποσότητα δραστηριότητας ψηφιακών νομισμάτων.

Οι Κινέζοι χρήστες έχουν στραφεί συνήθως σε ανταλλακτήρια που εδρεύουν στο εξωτερικό για να εμπορεύονται κρυπτονομίσματα, αλλά αυτό έγινε πιο δύσκολο καθώς η καταστολή από τις αρχές εντάθηκε πέρυσι.

Διαβάστε ακόμη: