Tο υλικό από τις κάμερες ασφαλείας που κατέγραψαν το περιστατικό της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη στην περιοχή του Χαριλάου, στη Θεσσαλονίκη, ξεψαχνίζουν οι αστυνομικές αρχές, προκειμένου να ταυτοποιήσουν όλους τους εμπλεκόμενους στην επίθεση.

attac-0

Εκτός από τον 23χρονο Αλβανό, ο οποίος συνελήφθη και κατηγορείται για τη δολοφονία του Άλκη, εμπλέκονται συνολικά τουλάχιστον 12-15 άτομα. Σύμφωνα με το υλικό που έχουν συγκεντρώσει οι αστυνομικοί από τις κάμερες, υπάρχουν και άλλα άτομα μέσα στα τρία αυτοκίνητα που φέρονται να εμπλέκονται στο αιματηρό περιστατικό, όπως μετέδωσε και το Open στο δελτίο ειδήσεων.

Στο βίντεο ντοκουμέντο φαίνεται καθαρά ο 23χρονος Αλβανός, ο οποίος μπαίνει στο λευκό όχημα και διαφεύγει μαζί με άλλους συνεργούς του χούλιγκανς, ενώ ακριβώς από πίσω έχουν σταματήσει άλλα δύο αυτοκίνητα, τα οποία στρίβουν στο στενό δεξιά και απομακρύνονται, αμέσως μετά την επίθεση.

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση των εκπροσώπων των τριών μεγάλων ομάδων της Θεσσαλονίκης με τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών για την οπαδική βία 

 

Σκληρές δηλώσεις για το στυγερό έγκλημα με την δολοφονία του 19χρονου Άλκη, έκανε ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Μάκης Γκαγκάτσης μετά την σύσκεψη των εκπροσώπων των τριών ΠΑΕ, ΠΑΟΚ, Άρη και Ηρακλή οι οποίοι συνάντησαν τον εισαγγελέα πρωτοδικών Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου στο δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

gagatsis_karypidis_xr

«Ζήτω συγγνώμη ως αντιπρόεδρος του ΠΑΟΚ για το παιδί, τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του» είπε και συμπλήρωσε ότι μαζί με τις άλλες ΠΑΕ και συγκεκριμένα τον κύριο Θεόδωρο Καρυπίδη συμφώνησαν να γίνει ο φιλικός αγώνας ώστε να πέσουν οι τόνοι ανάμεσα στους οπαδούς.

 

Νέες πληροφορίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την δολοφονία του 19χρονου Άλκη στην περιοχή Χαριλάου, στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι Αρχές προσπαθούν να οδηγηθούν στον εντοπισμό και στη σύλληψη των συνεργών του 23χρονου χούλιγκαν αλβανικής καταγωγής, που χθες πήρε τον δρόμο για τις φυλακές, καθώς καταδικάστηκε σε 4 χρόνια φυλάκισης και 3 μήνες, χωρίς αναστολή.

Το Δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για πέντε πράξεις και συγκεκριμένα: λειτουργία λέσχης φιλάθλων χωρίς άδεια, κατοχή αντικειμένων που μπορούν να προκαλέσουν βλάβη, κατοχή κροτίδων, παράνομη οπλοκατοχή και αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.

«Ήταν καταδρομική επιχείρηση η δολοφονία του 19χρονου Άλκη»

Σύμφωνα με ανθρώπους που μίλησαν στο «Πρώτο Θέμα» και γνωρίζουν πράγματα πάνω στο θέμα της οπαδικής βίας στη Θεσσαλονίκη, «ο Άλκης έπεσε θύμα γιατί βρέθηκε στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή».

Όπως τονίζουν, η ομάδα του 23χρονου κατηγορούμενου για τη δολοφονία του Άλκη είχε βγει οπλισμένη ψάχνοντας συγκεκριμένους οπαδούς του Άρη για να τους χτυπήσουν. Συγκεκριμένα επί της οδού Παπαναστασίου, πίσω από τη θύρα 2 του γηπέδου Κλεάνθης Βικελίδης, έχουν το στέκι τους σε ένα ταχυφαγείο περίπου 10-15 άτομα οπαδοί του Άρη.

Αυτούς έψαχναν την μοιραία νύχτα σύμφωνα με πληροφορίες τα δυο αυτοκίνητα μέσα στα οποία βρίσκονταν ο Αλβανός κατηγορούμενος και τουλάχιστον άλλα 6 άτομα που επιτέθηκαν στην παρέα του 19χρονου Άλκη.

https://www.youtube.com/watch?v=WvG-VAP3h2s&ab_channel=ProtoThema

Κάνοντας βόλτες εκείνη τη νύχτα με τα αυτοκίνητα στους δρόμους κοντά στο γήπεδο του Άρη έτυχε να δουν τον Άλκη με τους φίλους του να κάθονται στα σκαλιά πολυκατοικίας σε ένα στενό έναν δρόμο πιο πάνω. Τότε σταμάτησαν τους ρώτησαν τι ομάδα είναι, έλαβαν την «λάθος» απάντηση, κατέβηκαν και επιτέθηκαν στους νεαρούς σκοτώνοντας τον άτυχο 19χρονο.

Πλέον, οι αστυνομικές αρχές βρίσκονται αρκετά κοντά στη σύλληψη και των υπόλοιπων ατόμων που συμμετείχαν στην δολοφονική επίθεση.

Οι αστυνομικοί που πραγματοποιούν τις έρευνες φαίνεται να έχουν εικόνα για έξι περίπου άτομα τα οποία συμμετείχαν στην αιματηρή επίθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν είναι απίθανο να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης αν όχι και για τους έξι, τουλάχιστον για κάποιους από αυτούς.

Τα στοιχεία από τους εξονυχιστικούς ελέγχους των βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας, αλλά και οι μαρτυρίες ανθρώπων που είδαν από τα μπαλκόνια των σπιτιών τους τα δραματικά γεγονότα, έχουν οδηγήσει τους αστυνομικούς σε σημαντικά συμπεράσματα.

«Σκοτώστε τον, σκοτώστε τον» φώναζαν οι δράστες, λένε μάρτυρες που τους άκουσαν και τους είδαν ενώ λίγα λεπτά μετά το φονικό, άκουγαν τον έναν από τους δύο φίλους του Άλκη να κλαίει και να παρακαλάει τον 19χρονο να ανοίξει τα μάτια του.

Έρχονται νέες συλλήψεις για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη - «Οργανωμένη η δολοφονική επίθεση»

Ο 23χρονος εξακολουθεί να κρατά σκληρή στάση, αρνούμενος τις κατηγορίες που του αποδίδονται. Ο συνήγορος της οικογένειας του 19χρονου Άλκη, κ. Αλέξης Κούγιας, κάνει λόγο για «μια καταδρομική επιχείρηση, πολύ καλά σχεδιασμένη». Όπως ο ίδιος λέει, όλοι οι συλληφθέντες αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της συνέργειας και της συμμετοχής στη δολοφονία του Άλκη, ενώ θα κατηγορηθούν και για δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας, αντιμετωπίζοντας ποινή καθείρξεως έως 15 χρόνια.

«Κλειδί» στις έρευνες είναι επίσης τα αποτελέσματα από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του 23χρονου, που αποκαλύπτουν με ποιους επικοινώνησε τόσο πριν από την -οργανωμένη και σχεδιασμένη όπως χαρακτηρίζεται- επίθεση όσο και μετά από αυτή.