Αίμα του 19χρονου Άλκη Καμπανού και αποτυπώματα του 23χρονου βρέθηκαν στο μαχαίρι της φονικής επίθεσης στη Θεσσαλονίκη.

Όπως μετέδωσε ο Alpha, το κυρτό μαχαίρι που βρέθηκε πολύ κοντά στο σημείο της επίθεσης, είναι το όπλο του εγκλήματος και σύμφωνα με τα εγκληματολογικά εργαστήρια, βρήκαν αίμα του θύματος της δολοφονικής επίθεσης.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον Alpha, αυτό το μαχαίρι θα «δείξει» όλη τη συμμορία γιατί πάνω του έχουν βρεθεί στοιχεία κι άλλων ατόμων, κάτι που σημαίνει ότι έχουν πιάσει κι άλλοι αυτό το φονικό εργαλείο και αυτή την ώρα γίνεται έλεγχος αποτυπωμάτων στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ..

Επίσης, σύμφωνα με τον Alpha, στο αυτοκίνητο του δράστη βρέθηκαν κηλίδες αίματος του 19χρονου Άλκη Καμπανού και εκτιμάται ότι έσταξαν την ώρα που ο 23χρονος κάθισε στη θέση του οδηγού.

Νωρίτερα το πρωί 

Στον Εισαγγελέα οδηγήθηκε λίγο μετά τις 9 το πρωί της Πέμπτης ο 23χρονος σεσημασμένος φερόμενος δολοφόνος του 19χρονου Άλκη Καμπάνου όπου και του απαγγέλθηκαν βαριές κατηγορίες.

Πιο συγκεκριμένα του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ανθρωποκτονία με δόλο από κοινού, απόπειρα ανθρωποκτονίας από κοινού και κατά συρροή, επίθεση με τις επιβαρυντικές διατάξεις του αθλητικού νόμου, οπλοφορία και οπλοχρησία με επικίνδυνα μέσα.

Παραπέμφθηκε στον Ανακριτή για να απολογηθεί από τον οποίο και αναμένεται να ζητήσει προθεσμία.

Την ώρα που τα στοιχεία για το οπαδικό του παρελθόν είναι εναντίον του, ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες έχοντας υιοθετήσει μια σκληρή στάση.

Έξω από τα δικαστήρια ήταν συγκεντρωμένα άτομα, τα οποία και τον αποδοκίμασαν.

Την ίδια ώρα, η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνές της μέσα από μαρτυρίες και κάμερες από τον τόπο του εγκλήματος αναζητώντας και τα υπόλοιπα άτομα της στυγερής δολοφονίας του 19χρονου Άλκη. Μέχρι αυτήν την ώρα, οι αστυνομικές αρχές έχουν προχωρήσει στην ταυτοποίηση δύο ακόμα ατόμων.

Ο 19χρονος Άλκης άφησε την τελευταία του πνοή από ακατάσχετη αιμορραγία, μετά τα χτυπήματα που δέχτηκε από μαχαίρι με κυρτή λάμα, που μοιάζει με δρεπάνι.

Δείτε το σοκαριστικό βίντεο της δολοφονίας:

Βίντεο ντοκουμέντο, δευτερόλεπτα μετά τη δολοφονική επίθεση, ήρθε στο φως της δημοσιότητας.

Στο βίντεο διακρίνεται μια ομάδα ατόμων να τρέχουν από ένα στενό σε κεντρικό δρόμο και να επιβιβάζονται σε δύο οχήματα και να διαφεύγουν. Φαίνεται, επίσης, και στιγμιότυπο από την επίθεση στην ομάδα των νεαρών, κατά την οποία έχασε τη ζωή του ο 19χρονος.

https://www.youtube.com/watch?v=WvG-VAP3h2s&ab_channel=ProtoThema

Στα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας του σημείου της φονικής επίθεσης διακρίνεται ο 23χρονος να κρατάει ένα μεγάλο μαχαίρι με κυρτή λεπίδα, που αποκαλείται «karambit».

Ο 23χρονος αλβανικής καταγωγής ήταν ένα από τα τρία ύποπτα πρόσωπα που συνελήφθη αφού ταυτοποιήθηκε από το βιντεοληπτικό υλικό ως το πρόσωπο που έμπαινε και έβγαινε στα δύο αυτοκίνητα που επέβαινε η ομάδα των περίπου δέκα χούλιγκαν, οι οποίοι επιτέθηκαν στον 19χρονο Άλκη και στους δύο φίλους του, λίγα μέτρα από το γήπεδο ποδοσφαίρου του Άρη Θεσσαλονίκης.

Στον εισαγγελέα ο 23χρονος δολοφόνος του Άλκη - Σοκάρει το βίντεο με την επίθεση

Ο 23χρονος έχει «βαρύ» ποινικό οπαδικό παρελθόν, καθώς το 2019 είχε παραπεμφθεί σε δίκη για υπόθεση οπαδικής βίας.

Οι Αρχές κάνουν λόγο για ένα σεσημασμένο χούλιγκαν, ο οποίος φέρεται να έχει συμμετάσχει και σε άλλα «ραντεβού θανάτου» με αντίπαλους οπαδούς. Μάλιστα, πληροφορίες θέλουν τον 23χρονο να είχε λάβει μέρος και στα σοβαρά επεισόδια που αμαύρωσαν τον τελικό Κυπέλλου του 2017 στον Βόλο, όπου οπαδοί είχαν χτυπηθεί με μαχαίρια και άλλα φονικά όπλα μέσα στο γήπεδο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες , ο 23χρονος φέρεται να είχε συμμετοχή και σε επεισόδιο που εκτυλίχθηκε λίγες ώρες πριν τη στυγερή δολοφονία του 19χρονου Άλκη και τον τραυματισμό των δύο φίλων του. Το επεισόδιο φέρεται να εκτυλίχθηκε στο περιθώριο της αναμέτρησης ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού για το πρωτάθλημα της Volleyleague, που διεξήχθη το βράδυ της Δευτέρας (31/1) στο κλειστό «PAOK Sports Arena» και στο οποίο ο 23χρονος παραβρέθηκε.

Τέσσερα χρόνια και τρεις μήνες χωρίς αναστολή η πρώτη ποινή για τον 23χρονο

Το Δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για πέντε πράξεις και συγκεκριμένα: λειτουργία λέσχης φιλάθλων χωρίς άδεια, κατοχή αντικειμένων που μπορούν να προκαλέσουν βλάβη, κατοχή κροτίδων, παράνομη οπλοκατοχή και αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.

Το δικαστήριο αποφάσισε η έφεση του να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη στην εκτέλεση της ποινής. Επιπλέον, το Δικαστήριο αποφάσισε την απαγόρευση παρακολούθησης πάσης φύσεως αθλητικών εκδηλώσεων για 5 έτη και για το ίδιο διάστημα την υποχρεωτική παρουσία του, στη διάρκεια αγώνων της ομάδας του, στο αστυνομικό τμήμα του τόπου όπου διαμένει.

Πήρε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα και παραμένει υπό κράτηση στα κρατητήρια της ΓΑΔΘ.