Συνελήφθη πριν από λίγο ο φερόμενος δολοφόνος του 19χρονου Άλκη Καμπάνου που έπεσε νεκρός από τυφλά χτυπήματα σε όλο του το σώμα και μαχαιριές από δρεπάνι.

Ο φερόμενος δολοφόνος είναι 23 ετών, αλβανικής καταγωγής που διαμένει στη Θεσσαλονίκη με προσωρινή άδεια παραμονής στην Ελλάδα. Μάλιστα, ο 23χρονος Αλβανός θεωρείται «σκληρός» χούλιγκαν. Είναι σεσημασμένος για υπόθεση οπαδικής βίας του 2019 και εκκρεμεί η διεξαγωγή της δίκης στην οποία έχει παραπεμφθεί για την υπόθεση αυτή.

Τον 23χρονο βασικό ύποπτο της δολοφονίας του Άλκη Καμπανού αναγνώρισε φίλος του 19χρονου, ο οποίος ήταν παρέα με τον νεαρό που δολοφονήθηκε, και χτυπήθηκε και ο ίδιος από τους δράστες, αλλά ελαφρύτερα.

Ο βασικός ύποπτος της δολοφονίας του Άλκη Καμπανού εντοπίζεται και σε κάμερες μέσα σε ένα από τα δύο αυτοκίνητα από τα οποία κατέβηκαν οι χούλιγκαν που επιτέθηκαν στον Άλκη. Ο 23χρονος είναι ιδιοκτήτης τού ενός εκ των δύο αυτοκινήτων.

Σε βίντεο φαίνεται ο 23χρονος και όσοι βρίσκονταν μαζί του στο αυτοκίνητο να το παρατούν τρομαγμένοι, ακανόνιστα, χωρίς καν να βάλουν χειρόφρενο, προφανώς μετά την άγρια δολοφονία.

Αρχικά μάλιστα ο καθ’ ομολογία δράστης, είπε πως ήταν απλά παρών στο τραγικό συμβάν, αλλά στη συνέχεια ομολόγησε πως ήταν αυτός που σκότωσε τον Άλκη Καμπάνο.

Η χώρα πενθεί για έναν έφηβο που δολοφονήθηκε και αναμφίβολα πρόκειται για μια τραγωδία που έχει συγκλονίσει την ελληνική κοινωνία.

Ο 23χρονος είχε προσαχθεί, χθες το βράδυ, μαζί με άλλα δύο άτομα, στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τον δράστη αναγνώρισε φίλος του Άκη ενώ οι Αρχές τον εντόπισαν σε κάμερες μέσα στο αυτοκίνητο.

Αναμένεται να οδηγηθεί αύριο, Πέμπτη, στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Ο 19χρονος Άλκης έπεσε θύμα δολοφονικής επίθεσης τα ξημερώματα της Τρίτης, στην περιοχή Χαριλάου, στη Θεσσαλονίκη, όταν άγνωστοι επιτέθηκαν στην παρέα του και τον χτύπησαν ανελέητα στο κεφάλι και στο σώμα ενώ τον τραυμάτισαν και με δρεπάνι στο πόδι, προκαλώντας του ακατάσχετη αιμορραγία.

Ο Θεοδωρικάκος ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τη σύλληψη

«Επικοινώνησα με τον Πρωθυπουργό για να τον ενημερώσω ότι πριν από λίγο συνελήφθη ο φερόμενος ως δράστης για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη. Η Ελληνική Αστυνομία και σε αυτή την περίπτωση πράττει το καθήκον της», τονίζει σε μήνυμά του ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε χθες τον αποτροπιασμό του για τη δολοφονία του 19χρονου στη Θεσσαλονίκη και επικοινώνησε με την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ζητώντας να δοθεί προτεραιότητα στην εξιχνίαση του εγκλήματος.

Σε «βαρύ» κλίμα η κηδεία του 19χρονου Άλκη

Νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης με βαριά θλίψη η οικογένεια, συγγενείς και φίλοι συνόδευσαν στην τελευταία κατοικία τον 19χρονο.

Πολύς κόσμος έφτασε από τις 10 το πρωί στο εκκλησάκι του Αγίου Αθανασίου στην Βέροια, προκειμένου να αφήσει μερικά λουλούδια και να αποχαιρετήσει τον Άλκη, που έφυγε τόσο άδικα από την ζωή.

«Καλή αντάμωση να έχουμε αγόρι μου, καλή αντάμωση» έλεγαν συγγενείς του, ενώ ο πατέρας του αγοριού σπαράζοντας στο κλάμα φώναζε: «Αφήστε με! Αφήστε με να πάω μαζί του».

Θεσσαλονίκη: Σήμερα η κηδεία του 19χρονου Άλκη - Ψάχνουν παντού τους δολοφόνους

Δεκάδες είναι τα συλλυπητήρια μηνύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τόσο από φιλάθλους άλλων ομάδων όσο και από φίλους της οικογένειας του 19χρονου Άλκη. Λουλούδια και αποχαιρετιστήρια μηνύματα έχει αφήσει πλήθος κόσμου και στο σημείο της δηλοφονίας.

Θεσσαλονίκη: Σήμερα η κηδεία του 19χρονου Άλκη - Ψάχνουν παντού τους δολοφόνους

Θεσσαλονίκη: Σήμερα η κηδεία του 19χρονου Άλκη - Ψάχνουν παντού τους δολοφόνους

Από ακατάσχετη αιμορραγία ο θάνατος του 19χρονου Άλκη – Τι έδειξε η ιατροδικαστική έρευνα

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έρευνα ο θάνατος του Άλκη προήλθε από ακατάσχετη αιμορραγία αλλά και από τα δολοφονικά χτυπήματα που δέχθηκε στο κεφάλι προκαλώντας του σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Μάλιστα ακόμη και αν δεν είχε δεχτεί το χτύπημα με το δρεπάνι στο πόδι ήταν πολύ δύσκολο να μείνει ζωντανός εξαιτίας αυτών των χτυπημάτων.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της ιατροδικαστής έρευνας, διαπιστώθηκαν δύο τραύματα στον αριστερό κι ένα στον δεξί μηρό, τα οποία προκλήθηκαν από «νύσσον και τέμνον όργανο» και είχαν ως αποτέλεσμα ο άτυχος νέος να χάσει μεγάλη ποσότητα αίματος.

Τα παραπάνω τραύματα σε συνδυασμό με τις κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις επέφεραν τον θάνατό του, είπε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η ιατροδικαστής του ΑΠΘ Λήδα Κοβάτση που διενήργησε την νεκροψία-νεκροτομή.

Ανακοίνωση από τον σύνδεσμο Super 3 για την δολοφονία του Άλκη

Ο επίσημος σύνδεσμος Super 3 με ανακοίνωσή του ξεκαθαρίζει ότι ο 19χρονος δολοφονήθηκε σε ενέδρα που στήθηκε στο στενό του σπιτιού του μαζί με δυο συνομήλικούς του και δεν συμμετείχε σε καμία συμπλοκή οπαδών.

Συγκεκριμένα ο Super 3 αναφέρει: «ΦΤΑΝΕΙ!!! Δημοσιογραφικά σιχάματα, φτάνει… μέχρι εδώ!!!

Μία συμβουλή στο κράτος των Αθηνών… να είστε πιο προσεκτικοί, όταν -με το καλημέρα- αναπαράγετε ειδήσεις από το φέουδο της Θεσσαλονίκης. Η πρώτη ματιά, είναι πάντα η ματιά του παρακράτους της πόλης μας. Αφήστε να περάσουν κάποιες ώρες ή κάποιες μέρες, έτσι ώστε να μαθευτεί η αλήθεια και να τη διαδώσετε. Είναι η δεύτερη φορά που κάνετε το ίδιο λάθος.

Ο Τόσκο δε δολοφονήθηκε σε “συμπλοκές οπαδών” όπως αναπαράχθηκε τις πρώτες ώρες μετά το συμβάν. Ο Τόσκο έπινε καφέ και του στήθηκε φονική ενέδρα.

Ο Άλκης χθες δε συμμετείχε σε καμία “συμπλοκή οπαδών”. Καθόταν στο στενό του σπιτιού του και έκανε πλάκα με δύο συνομηλίκους του.
Κύριοι, χθες στο Χαριλάου δεν είχαμε καμία “συμπλοκή οπαδών” αλλά μία τυφλή δολοφονική ενέδρα. Μην το γενικεύετε και μην το ονομάζετε οπαδική αντιπαλότητα, γιατί και η οπαδική αντιπαλότητα έχει κανόνες. Είναι ένα μόρφωμα, ένα παρακράτος που συντηρείται με ποικίλους τρόπους χρόνια τώρα.

Τα τελευταία έξι χρόνια, φέρατε στην πόλη ένα πρωτάθλημα, απίστευτο μίσος και τρεις νεκρούς.

Και όλα αυτά τα λέμε, σεβόμενοι την μητέρα του Άλκη. Γιατί ο μικρός δεν ήταν ένας αλήτης που συμμετείχε σε συμπλοκή, ήταν ένα μικρό παιδί που άραζε στη γειτονιά του.

Αυτή την κατάσταση μην τη βαφτίζετε οπαδική βία. Είναι ένα παρακρατικό μόρφωμα που το αντιμετωπίζουμε και εμείς και οι γριές χρόνια τώρα. Ούτε είμαστε όλοι ίδιοι, ούτε είναι όλα ίδια.

Και τέλος απευθυνόμαστε σε αυτούς, που δημιούργησαν και συντηρούν μέχρι και σήμερα αυτό το μόρφωμα, ευχή και κατάρα σας δίνουμε: Να σαπίσετε σε ένα κρεβάτι με ανοιχτά μάτια, με έναν καθρέφτη στο ταβάνι.

Καλό ταξίδι Άλκη, καλό ταξίδι ψυχούλα μου.

Το χαμόγελο σου δε θα σβήσει ποτέ και σου δίνουμε το λόγο μας, ότι θα περπατάμε περήφανοι στα στενά αυτής της πόλης, θα περπατάμε περήφανοι στα στενά του Χαριλάου και όποιος μας ρωτήσει, όσοι κι αν είναι, ότι κι αν κρατάνε στα χέρια τους, εμείς θα λέμε ότι είμαστε ΆΡΗΣ».

Η δολοφονία, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την αστυνομία, έγινε στις λίγη ώρα μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας στην οδό Θεοδ. Γαζή κοντά στο γήπεδο του Άρη.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τους ρώτησαν για τις οπαδικές τους προτιμήσεις πριν εξαπολύσουν την επίθεση.

Εκτός από τον 19χρονο που έπεσε νεκρός, τραυματίστηκαν ευτυχώς όχι σοβαρά δύο φίλοι του, ένας ακόμη 19χρονος κι ένας 20χρονος που διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Παπανικολάου όπου νοσηλεύονται.