Εντοπίστηκε το δρεπάνι της δολοφονικής επίθεσης εις βάρος του 19χρονου Άλκη Κ., ο οποίος έπεσε νεκρός τα ξημερώματα της Τρίτης στη Θεσσαλονίκη.

Το δολοφονικό όπλο βρέθηκε το πρωί της Τρίτης -στο πλαίσιο των ερευνών της ΕΛΑΣ- λίγα μέτρα μακριά από το σημείο του εγκλήματος, πεταμένο στον δρόμο, πλάι σε απορρίμματα. Το δρεπάνι εντοπίστηκε αρχικά από περίοικους, οι οποίοι ακολούθως ειδοποίησαν την Ελληνική Αστυνομία.

Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες του ThessToday.gr το δρεπάνι έχει παραδοθεί στα εγκληματολογικά της ΕΛΑΣ για εξέταση, ενώ τον 19χρονο τον αναγνώρισε ο θείος του, ο οποίος είπε ότι «το παιδί δεν είχε καμία σχέση με τα οπαδικά».

Μητσοτάκης: Εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη -Εντολή σε Θεοδωρικάκο να εξιχνιαστεί άμεσα η υπόθεση

Τον αποτροπιασμό του για τη δολοφονία του 19χρονου στη Θεσσαλονίκη εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός, ο οποίος βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, συνομιλώντας με τους βουλευτές επισήμανε πως επικοινώνησε με την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και ζήτησε να δοθεί προτεραιότητα στην εξιχνίαση του εγκλήματος.

Δύο νέοι τραυματίστηκαν και ένας 19χρονος οπαδός έχασε την ζωή του από την αιματηρή επίθεση στη Θεσσαλονίκη.

Το τραγικό περιστατικό εκτυλίχθηκε λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα στην περιοχή Χαριλάου, στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το κίνητρο της επίθεσης ήταν οπαδικές διαφορές.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που συγκέντρωσε η Αστυνομία, οι τρεις νεαροί κινούνταν επί της οδού Γαζή όταν δέχθηκαν τη δολοφονική επίθεση από δράστες που κατά τα φαινόμενα επέβαιναν σε δύο αυτοκίνητα.

Επίθεση στη Θεσσαλονίκη: Πώς σκοτώθηκε ο 19χρονος οπαδός

Αιματηρή επίθεση στη Θεσσαλονίκη: Νεκρός ένας 19χρονος οπαδός

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του thestival, άτομο που επέβαινε σε ένα λευκό όχημα, μάρκας BMW, κινήθηκε πεζό προς τον 19χρονο και τους δύο φίλους του. Πριν προλάβουν να αντιληφθούν τι συμβαίνει τους είπε: «Γαμ… τον Άρη σας ρε μ…» και στη συνέχεια άρχισε να τους χτυπά με το μαχαίρι.

Ο 19χρονος δέχτηκε μαχαιριά στο εσωτερικό μέρος του ποδιού του, κοντά στην βουβωνική χώρα. Ο δεύτερος νεαρός έφερε τραύμα στο κεφάλι και τον θώρακα, ενώ το τρίτο μέλος της παρέας δέχτηκε μαχαιριά στον γλουτό.

Ο 19χρονος φέρεται να υπέκυψε επιτόπου στα τραύματά του και άφησε την τελευταία του πνοή πριν την άφιξη του ασθενοφόρου και της κινητής μονάδας του ΕΚΑΒ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο άμεσα παρείχαν τις πρώτες βοήθειες στους τραυματίες αλλά ο 19χρονος οπαδός αιμορραγούσε ακατάσχετα.

Επίθεση στη Θεσσαλονίκη: Πώς σκοτώθηκε ο 19χρονος οπαδός

Οι δύο φίλοι του 19χρονου παιδιού, αντίστοιχα 19 και 20 ετών, διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Παπανικολάου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes.gr στην αιματηρή συμπλοκή συμμετείχαν 30 άτομα.

Στο μεταξύ, έγιναν 15 προσαγωγές υπόπτων.

Από τους 15 προσαχθέντες οι 14 αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ ένας συνελήφθη διότι στην κατοχή του βρέθηκε ναυτικός πυρσός, αλλά δεν προέκυψε εμπλοκή του στο αιματηρό επεισόδιο.

Την έρευνα διενεργεί η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης.

Επίθεση στη Θεσσαλονίκη: «Σας παρακαλώ, μη με χτυπάτε άλλο»

Μάρτυρας άκουσε φασαρία αργά τη νύχτα της Δευτέρας και σύμφωνα με ρεπορτάζ της Voria, άκουσε ένα άτομο να φωνάζει «σας παρακαλώ, μη με χτυπάτε άλλο». Η ίδια μάλιστα κάλεσε και την αστυνομία.

Ένοικος σε παρακείμενη πολυκατοικία αναφέρει ότι περίπου στη 1 ακούστηκε μια φασαρία στη γειτονιά, με άτομα να φωνάζουν, ωστόσο όλα, όπως λέει, «έγιναν σε ελάχιστο χρόνο».

Επίθεση στη Θεσσαλονίκη: Πώς σκοτώθηκε ο 19χρονος οπαδός

«Άκουσα φασαρία και φοβήθηκα. Γι’ αυτό δε βγήκα έξω. Άκουσα παιδιά να φωνάζουν. Άκουσα κραυγές», δήλωσε στο thesstoday κάτοικος της περιοχής.

Μια ακόμη γυναίκα που μένει σε παρακείμενη πολυκατοικία ανέφερε στη Voria: «Άκουσα φωνές από το πίσω μπαλκόνι, φασαρία, είδα κάτι παιδιά να τρέχουν από το σχολείο προς τη Νικολάου Πλαστήρα και να φωνάζουν “που είναι το κινητό, πάρε την αστυνομία” και να τρέχουν προς την Παπαναστασίου».

Κάποιοι μάλιστα άφησαν στο σημείο ένα φαναράκι με ένα κερί στη μνήμη του αδικοχαμένου νεαρού.

 

Επίθεση στη Θεσσαλονίκη: Πώς σκοτώθηκε ο 19χρονος οπαδός

Ποιός ήταν ο 19χρονος που έχασε την ζωή του 

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, ο 19χρονος Αλκιβιάδης Καμπανός έμενε αυτήν την περίοδο στη Βέροια, λόγω του πατέρα του που είναι αξιωματικός του στρατού.

Έως τα χρόνια του Γυμνασίου κατοικούσε στο Φάληρο της Θεσσαλονίκης και πήγαινε σχολείο στο 31ο Γυμνάσιο. Ο ίδιος ερχόταν συχνά στην πόλη καθώς διατηρούσε αρκετές φιλίες από τα παιδικά του χρόνια.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 19χρονος Άλκης ήταν φίλαθλος του Άρη, πήγαινε στο γήπεδο σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ, αλλά δεν ήταν γνωστός για την οργανωμένη οπαδική του δράση, ενώ δεν συμμετείχε σε συμπλοκές μεταξύ οπαδών.

Το θύμα τραυματίστηκε στο πόδι, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του από ακατάσχετη αιμορραγία.