Μια μετοχή από τους τεχνολογικούς κολοσσούς, τους λεγόμενους «Big Tech» χαρακτηρίζεται από την SVM Asset Management ως «πολύ ελκυστική». Πρόκειται για την Alphabet, η οποία αποτελεί την αγαπημένη μετοχή των FAANG (Facebook, Amazon, Apple, Netflix και Google).

Όπως δήλωσαν τα στελέχη της εταιρείας στο CNBC Pro Talks «η Alphabet έχει όλα τα οφέλη της ψηφιακής διανομής με χαμηλά κόστη και πολύ ισχυρή θέση στην αγορά». Παρά το γεγονός ότι ο τεχνολογικός κλάδος έχει δεχθεί ισχυρές πιέσεις εφέτος, καθώς η FED αύξησε τα επιτόκια και οι επενδυτές απέφευγαν τις αναπτυσσόμενες μετοχές η εταιρεία εστιάζει στις μετοχές FAANG.

Η πτώση του Nasdaq

Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έχει υποχωρήσει περίπου 30% από τις αρχές του έτους έως σήμερα και η Alphabet έχει ακολουθήσει σε μεγάλο βαθμό αυτές τις απώλειες καταγράφοντας το ίδιο διάστημα πτώση 31%.

Η εταιρεία επίσης ανακοίνωσε χαμηλότερα κέρδη και έσοδα το β’ τρίμηνο από τα αναμενόμενα, ωστόσο, ο CEO της Alphabet, Sundar Pichai, στις αρχές Σεπτεμβρίου δήλωσε ότι θέλει να κάνει την εταιρεία κατά 20% πιο αποτελεσματική. Η απόφαση αυτή θα μπορούσε να περιλαμβάνει περικοπές προσωπικού, καθώς η εταιρεία αντιμετωπίζει μια σειρά από οικονομικές προκλήσεις.

Γενικότερα οι αναλυτές της SVM Asset Management είπαν ότι θα ήταν προσεκτικοί με τις «ακριβές μετοχές που έχουν περιθώρια ανάπτυξης», ειδικά αυτές που «φαίνονται ευάλωτες σε νέο καθεστώς που χαρακτηρίζεται από υψηλότερο πληθωρισμό των τελευταίων 10 ετών».

Διαβάστε ακόμη: