Μια δυσάρεστη είδηση έχει σκορπίσει θλίψη στον ποδοσφαιρικό κόσμο. Ο άλλοτε προπονητής της εθνικής Αγγλίας, Σβεν Γκόραν Έρικσον αποκάλυψε πως πάσχει από καρκίνο. Ο 75χρονος Σουηδός σε συνέντευξη που παραχώρησε έκανε γνωστό το πρόβλημα της υγείας του που τον ταλαιπωρεί τον τελευταίο καιρό και τον έχει θέσει ουσιαστικά στο περιθώριο.

Ο  Έρικσον μίλησε ραδιοφωνικό σταθμό και αποκάλυψε  ότι έχει «στην καλύτερη περίπτωση ένα χρόνο ζωής». «Όλοι καταλαβαίνουν ότι έχω μια ασθένεια που δεν είναι καλή. Όλοι μαντεύουν ότι είναι καρκίνος και είναι. Αλλά πρέπει να παλέψω όσο περισσότερο μπορώ», δήλωσε. Όταν ρωτήθηκε για την κατάσταση του, ο Σουηδός προπονητής είπε ότι έχει «ίσως στην καλύτερη περίπτωση ένα χρόνο, στη χειρότερη ακόμα λιγότερο. Ή στην καλύτερη περίπτωση υποθέτω ακόμη περισσότερο. Δεν νομίζω ότι οι γιατροί που έχω μπορούν να είναι απόλυτα σίγουροι, δεν μπορούν να βάλουν μια μέρα».

«Είναι καλύτερα να μην το σκέφτομαι. Πρέπει να ξεγελάσεις τον εγκέφαλό σου. Θα μπορούσα να τριγυρνάω και να το σκέφτομαι συνέχεια και να κάθομαι στο σπίτι και να είμαι δυστυχισμένος και να σκέφτομαι ότι είμαι άτυχος και ούτω καθεξής. Είναι εύκολο να καταλήξεις σε αυτή τη θέση. Αλλά όχι, να βλέπεις τις θετικές πλευρές των πραγμάτων και να μην θάβεσαι στις αναποδιές, γιατί αυτή είναι η μεγαλύτερη αναποδιά απ’ όλες φυσικά».

Ο Σουηδός έχει προπονήσει ουκ ολίγες ομάδες στην καριέρα του. Σημαντικότερη όλων η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Αγγλίας στην οποία και βρέθηκε την περίοδο 2001-2006. Ο Έρικσον έχει περάσει από τον πάγκο των Λάτσιο, Μπενφίκα, Σαμπντόρια, Μάντσεστερ Σίτι, Ρόμα, Φιορεντίνα και πολλών ακόμη συλλόγων.

Διαβάστε ακόμη: