Η Goldair Handling έχει ορίσει πλάνο όσον αφορά τις επενδύσεις για τη μείωση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος, το οποίο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την αντικατάσταση των ελκυστήρων με συμβατικούς κινητήρες, σε ηλεκτροκίνητους, καθώς και τη σταδιακή αντικατάσταση των οχημάτων του στόλου με ηλεκτρικά.

Αναφορικά με τα οχήματα, στο σταθμό του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος», το ποσοστό των ηλεκτρικών αυτοκινήτων ανέρχεται ήδη σε 25%, ενώ, στόχο αποτελεί η αντικατάσταση του συνόλου των οχημάτων, έως το 2026.

Προσθέτως, η αντικατάσταση των ελκυστήρων και των περονοφόρων με συμβατικούς κινητήρες σε ηλεκτροκίνητους έχει υλοποιηθεί σε ποσοστό 30% στο σύνολο του δικτύου στην Ελλάδα. Η εταιρεία, επίσης, έχει ήδη αρχίσει να χρησιμοποιεί υβριδικές επίγειες μονάδες παροχής ενέργειας για επαγγελματικά τζετ και ελικόπτερα.

Tέλος, η Goldair Handling έχει ήδη προμηθευθεί δύο σύγχρονα ηλεκτρικά οχήματα μεταφοράς επιβατών για τον σταθμό του αεροδρομίου της Αθήνας, στο πλαίσιο παροχής συνδρομής των επιβατών με αναπηρία ή / και μειωμένη κινητικότητα, ενώ, έχει αρχίσει η προμήθεια και χρήση επιβατικών σκαλών ηλιακής ενέργειας, βάσει του πλάνου επενδύσεων.

Ο Χρήστος Πανταζής, Επιχειρησιακός Διευθυντής της Goldair, επεσήμανε τη δέσμευση της εταιρείας για βιώσιμη ανάπτυξη.

«Σύμφωνα με τη δέσμευσή μας να παρέχουμε ασφαλείς, αποτελεσματικές και υπηρεσίες φιλικές προς το περιβάλλον, η Goldair Handling, παρά τις αρνητικές επιπτώσεις της πανδημίας στον κλάδο, συνεχίζει το στρατηγικό της πλάνο για μείωση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος και τη μείωση εκπομπών άνθρακα σε κάθε πτυχή των δραστηριοτήτων μας», ανέφερε.

Από την πλευρά του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος, Μάικλ Ο’ Κόνορ, συνεχάρη την εταιρεία για τις «πράσινες» επενδυτικές πρωτοβουλίες.

«Η Goldair ανεβάζει το επίπεδο εξυπηρέτησης στο αεροδρόμιό μας, με επαγγελματισμό και ιδιαίτερη ευαισθησία και έμφαση στις υπηρεσίες προς τους επιβάτες με αναπηρία ή / και μειωμένη κινητικότητα, καθώς επίσης και για την περιβαλλοντική του απόδοση.

Η δραστηριότητα του περιβαλλοντικά υπεύθυνου συνεργάτη μας, συμβάλλει ουσιαστικά και αποτελεσματικά στον κοινό μας στόχο, να προάγουμε τη βιωσιμότητα σε όλα τα στάδια του ταξιδιού, κάθε επιβάτη που περνά από το αεροδρόμιο της Αθήνας», τόνισε.

Διαβάστε ακόμη: