Στον «αέρα» βρίσκεται στην κυριολεξία η αύξηση κεφαλαίου κατά 100 εκατ. ευρώ της Παγκρήτιας τράπεζας, συμφερόντων του πρώην μεγαλοτραπεζίτη Μ. Σάλλα, ο οποίος απηλλάγη του πλήθους κακουργηματικών διώξεων και κατηγοριών που του είχαν ασκηθεί από την Δικαιοσύνη λόγω της νομοθετικής ρύθμισης της κυβέρνησης που παρείχε ασυλία στους τραπεζίτες!
Όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές, που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης, η πρόεδρος της Ε.Κ. κυρία Βασιλική Λαζαράκου, ζήτησε το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης, μία μέρα πριν τη συζήτηση στο ΔΣ της Επ. Κεφαλαιαγοράς (την Πέμπτη) του θέματος της έγκρισης του ενημερωτικού δελτίου της Παγκρήτιας, να σταλεί επιστολή στην Τράπεζα της Ελλάδος, δια της οποίας να ζητείται έγκριση των προτεινόμενων μελών για το ΔΣ, ως προς το Fit and Proper!!! Όπερ και εγένετο!
Η απάντηση της Τράπεζας της Ελλάδος υπήρξε εντυπωσιακά ταχύτατη! Έφθασε στην Επ. Κεφαλαιαγοράς μία ώρα πριν ξεκινήσει το ΔΣ που περιελάμβανε το ζήτημα της έγκρισης της αύξησης της Παγκρήτιας!
Ωστόσο το περιεχόμενο της απαντητικής επιστολής του Γιάννη Στουρνάρα προς την Β. Λαζαράκου τίναξε στην κυριολεξία στον αέρα την αύξηση της Παγκρήτιας!
Ο διοικητής της ΤτΕ έστειλε τελεσίγραφο ότι δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις του Fit and Proper από ένα συγκεκριμένο προτεινόμενο μέλος για το ΔΣ της Παγκρήτιας, πρόσωπο πολύ στενά συνδεδεμένο με τον Μ. Σάλλα και πως η αύξηση δεν θα προχωρήσει εάν προηγουμένως το συγκεκριμένο μέλος του ΔΣ δεν παραιτηθεί!!!
Όπως ήταν αναμενόμενο, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, μετά την σχετική επιστολή Στουρνάρα, δεν ενέκρινε κατά τη συνεδρίαση της Πέμπτης το ενημερωτικό της Παγκρήτιας, μεταθέτοντας στο απώτερο μέλλον το ζήτημα της αύξησης των 100 εκατ. ευρώ, πληροφορώντας τον Μ. Σάλλα και τους λοιπούς μετόχους ότι το θέμα θα επανέλθει προς εξέταση περί τα τέλη Αυγούστου, υπό την αυστηρή προϋπόθεση ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο που δεν πληροί τις απαιτήσεις του Fit and Proper θα έχει παραιτηθεί.
Καλά ενημερωμένες πηγές, με γνώση του θέματος εκ των έσω, επισημαίνουν ότι ο Μ. Σάλλας ήταν έξαλλος με την εξέλιξη αυτή της …τελευταίας στιγμής και για το λόγο αυτό φέρεται να επικοινώνησε τηλεφωνικά με την κυρία Λαζαράκου ζητώντας εξηγήσεις!
Πάντως, γνώστες των τραπεζικών ζητημάτων, εντάσσουν την εξέλιξη αυτή στο πλαίσιο της εδώ και χρόνια σύγκρουσης μεταξύ Γιάννη Στουρνάρα και Μιχάλη Σάλλα, που μετά από σοβαρό χρονικό διάστημα ανακωχής, κάνει την επανεμφάνιση της!
Και την ώρα τούτη μένει πλέον να καταδειχθεί στην πράξη αν ο Μ. Σάλλας στηλώσει τα πόδια και αντισταθεί στην απόφαση αυτή ή θα εξαναγκασθεί να ζητήσει την παραίτηση του πιο στενού του προσώπου στην τράπεζα, προκειμένου να απεγκλωβιστεί η σχετική διαδικασία!