Μια δυσάρεστη έκπληξη επιφύλασσε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΤΕ με την παραπομπή του ορκωτού ελεγκτή κ. Θεόδωρου Ψαρού της ελεγκτικής εταιρείας ABACUS στην πειθαρχική διαδικασία, για τον υποχρεωτικό έλεγχο που διενεργήθηκε στις Οικονομικές Καταστάσεις του Δήμου Αθηναίων για τη χρήση 2019.

Η παραπομπή αφορά την μη απόκτηση επαρκών και κατάλληλων ελεγκτικών τεκμηρίων για μια σειρά από κρίσιμα κονδύλια στις Οικονομικές Καταστάσεις του Δήμου Αθηναίων, όπως τις Πάγιες Εγκαταστάσεις Κοινής Χρήσεως, τα Αποθέματα και τις Απαιτήσεις από Ιδιώτες και Επιχειρήσεις.

Δεν πραγματοποιήθηκε συμφωνία των μισθοδοτικών καταστάσεων με τη γενική λογιστική για έντεκα μήνες(!) της ελεγχόμενης χρήσης, ενώ δεν εκτελέστηκαν ελεγκτικές διαδικασίες για επιδόματα και αποζημιώσεις μονίμων υπαλλήλων.

Δεν ακολουθήθηκε αποδεκτή μέθοδος ελεγκτικής δειγματοληψίας του αριθμού των επιστολών που στάλθηκαν σε πελάτες και των τακτικών επιχορηγήσεων από τον κρατικό προϋπολογισμό, ενώ για τα έξοδα επιχορηγήσεων διαπιστώθηκε η διενέργεια επιλεκτικής δειγματοληψίας.

Στην σχετική έκθεση ποιοτικού ελέγχου περιλαμβάνονται πληθώρα ευρημάτων εκτός των παραπάνω, οπότε κρίθηκε απαραίτητη η παραπομπή του Ορκωτού Ελεγκτή, λόγω αφενός της σπουδαιότητας των παραπάνω ευρημάτων και αφετέρου του γεγονότος ότι ο Δήμος Αθηναίων είναι ο μεγαλύτερος δήμος της Ελλάδας.

Διαβάστε περισσότερα