Ακούς για μία ταινία που λέγεται Oppenheimer, ξέρεις πως σχετίζεται με τη δημιουργία της πρώτης ατομικής βόμβας και τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, έχει ένα ακραίο cast και σκηνοθετείται από τον Christopher Nolan. Με τι περιμένεις να ασχοληθεί το 99% του κόσμου; Μα, με μία σκηνή σεξ, φυσικά.

Στην πραγματικότητα, υπάρχει μία βαθύτερη εξήγηση πίσω από αυτό. Δεν είναι τόσο η πράξη που προκάλεσε την προσοχή του κόσμου, όσο μία φράση που ακούστηκε κατά τη διάρκεια αυτής,

Συγκεκριμένα, όταν ο J. Robert Oppenheimer (Cillian Murphy) διαβάζει από την Bhagavad Gita σε ένα σέξι στιγμιότυπο με την ερωμένη του, Jean Tatlock (Florence Pugh), προφέρει την περίφημη, Ινδουιστική φράση: “Τώρα έγινα ο Θάνατος, ο καταστροφέας των κόσμων”.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η σκηνή προκάλεσε αμέσως μεγάλη αναστάτωση στην Ινδία, με πολλές πολιτικές ομάδες να ζητούν πλήρες μποϊκοτάζ της ταινίας. Ο Επίτροπος Πληροφοριών της Ινδίας, Uday Mahurkar, εξέδωσε επίσημη δήλωση στο Twitter, λέγοντας ότι η στιγμή ήταν, “μια άμεση επίθεση στις θρησκευτικές πεποιθήσεις ενός δισεκατομμυρίου ανεκτικών Ινδουιστών”.

Αν και η σκηνή λογοκρίθηκε σε κάποιους κινηματογράφους, ο Cillian Murphy υπερασπίστηκε αυτή τη σκηνοθετική επιλογή του Nolan, δηλώνοντας ότι είναι δυνατή και όχι άσκοπη, αλλά ουσιαστικό μέρος της ιστορίας.

Διαβάστε περισσότερα