Δεν είναι η πρώτη φορά που βάσει των διαφόρων στερεοτύπων συνήθως που επικρατούν, να φτιάχνει η ΑΙ αναπαραστάσεις ανθρώπων βάσει διαφόρων καταστάσεων για το πώς θα ήταν. Το είδαμε πριν από μερικούς μήνες στο πως μοιάζει ο μέσος Έλληνας σύμφωνα με την τεχνητή νοημοσύνη.

Τώρα, ένας ακόμη χρήστης του Midjourney, που είναι το ισχυρότερο και πιο διαδεδομένο ΑΙ εργαλείο επεξεργασίας εικόνας, το ρώτησε “πώς θα φαινόταν οι ομορφότεροι άνδρες σε κάθε χώρα“. Φυσικά το θέμα έγινε viral στα social media αλλά και σε διάφορες σελίδες που ασχολούνται με την τεχνητή νοημοσύνη και όλα της τα παράξενα.

Συγκεκριμένα, το thread δημιούργησε ο χρήστης “iLikePlantsTooMuch” στο Reddit εκεί όπου ανέβασε τις φωτογραφίες που δημιούργησε η ΑΙ βάσει των prompts που εισήγαγε.

Χωρίς να αποκαλύπτει περαιτέρω πληροφορίες στο νήμα του, παρουσίασε πώς η ΑΙ φαντάζεται πως είναι το πρότυπο του ομορφότερου άνδρα σε 20 διαφορετικές χώρες του κόσμου και -μαντέψτε- ανάμεσά τους είναι η Ελλάδα. Ναι, πράγματι μπορείτε παρακάτω να δείτε πως φαντάζεται η ΑΙ τον ομορφότερο Έλληνα.

ΗΠΑ 

Ισλανδία

Αίγυπτος

Ελλάδα

Αλγερία

Ουγκάντα

Λίβανος

Ιαπωνία

Ινδία

Μεξικό

Λάος

Μπαχρέιν

Β. Κορέα

Κεντροαφρικανική Δημοκρατία

Ελβετία

Λευκορωσία

Μπαρμπάντος

Καζακστάν

Δομινικανή Δημοκρατία

Συρία

Διαβάστε περισσότερα