Έντονη κινητικότητα παρατηρείται κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα στο Χρηματιστήριο με τις μετοχές των συστημικών τραπεζών, οι οποίες ξαναμπαίνουν στο κάδρο ξένων και εγχώριων επενδυτών!

Η αίσθηση που υπάρχει στους διαδρόμους των χρηματιστηριακών εταιριών είναι ότι τα διάφορα «συστήματα» θέλουν και πάλι να βάλουν τις τράπεζες «στο παιχνίδι» και σε αυτό πρωτοστατούν κυρίως μεγάλα funds του εξωτερικού, που έχουν θέσεις στις τράπεζες ενώ έχουν τοποθετήσει σε αυτές πλήθος πελατών τους! Κυρίως μέσα από τις αυξήσεις κεφαλαίου – μαμούθ που έχουν προηγηθεί!

Αλλά και την πτώση των τιμών που επακολούθησε!

Την ίδια στιγμή έντονη φημολογία έχει αναπτυχθεί στην αγορά ότι ο Χένρι Χόλτερμαν, ο περίφημος Ολλανδός του Ελλάκτωρα, φέρεται να αγοράζει μετοχές της Alpha bank από το ταμπλό, σε μια λογική ενίσχυσης της μετοχικής του θέσης στην συστημική τράπεζα προκειμένου να φτάσει κοντά στο 10%!

Και το γεγονός είναι πως ο μεγιστάνας των κατασκευών δεν έχει συνηθίσει να λειτουργεί σε ρόλο παθητικό, αλλά μόνο σε πρωταγωνιστικό!

Υπό την έννοια αυτή, η ενίσχυση της μετοχικής του θέσης στην Alpha πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

Γεγονός που αποτελεί και ψήφο εμπιστοσύνης στην απολύτως επιτυχημένη Διοίκηση Ψάλτη!

Αντιστοίχως όσον αφορά την Τράπεζα Πειραιώς, τις τελευταίες μέρες ενισχύεται η φημολογία ότι οι Ιταλοί της ION που προ μηνός απέστειλαν επιστολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς το ΤΧΣ για την απόκτηση του 20% των μετοχών της συστημικής τράπεζας, αγοράζουν από το ταμπλό προκειμένου σταδιακά να χτίσουν θέση, μέχρις ότου προωθηθούν οι σχετικές διαγωνιστικές διαδικασίες από την κυβέρνηση!

Διαβάστε ακόμη: