Στόχος βομβαρδισμού κατέστη το Πανεπιστήμιο του Ντονέτσκ, όπως γνωστοποίησαν οι ρωσικές αρχές, οι οποίες ελέγχουν την ανατολική Ουκρανία, επιρρίπτοντας την ευθύνη της επίθεσης στο Κίεβο.

«Ως αποτέλεσμα της πιο πρόσφατης επίθεσης εναντίον του Ντονέτσκ, το πρώτο κτίριο της πανεπιστημιακής σχολής Οικονομικών και Εμπορίου βρίσκεται στις φλόγες», ανέφερε στο Telegram ο διορισμένος από τη Ρωσία δήμαρχος, Αλεξέι Κουλέμζιν.

«Χρησιμοποιούμε 12 βυτιοφόρα νερού, τρεις πυροσβεστικές κλίμακες και 100 πυροσβέστες», πρόσθεσε ο Αλεξέι Κοστρουμπίτσκι, υπουργός αρμόδιος για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης στην εν λόγω περιφέρεια, την οποία η Μόσχα αποκαλεί «Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ».

Ο ίδιος κατήγγειλε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν πυρομαχικά διασποράς κατά τον βομβαρδισμό που προκάλεσε την πυρκαγιά. Το Reuters, πάντως, δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει τις εν λόγω πληροφορίες..

Μέχρι στιγμής, η Ουκρανία δεν έχει προβεί σε κάποιο σχόλιο.

Ο Κοστρουμπίτσκι διευκρίνισε ότι δεν υπήρχαν άνθρωποι μέσα στο κτίριο κατά τη διάρκεια του βομβαρδισμού. «Το πιο δύσκολο είναι ότι η στέγη είναι ξύλινη, έτσι η φωτιά εξαπλώθηκε γρήγορα».

Πληθαίνουν οι ουκρανικές επιθέσεις με drones

Στο μεταξύ, οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας έχουν σκοπό να κλιμακώσουν τις επιθέσεις με drones εναντίον ρωσικών στόχων, όπως διεμήνυσε ο γραμματέας του ουκρανικού συμβουλίου ασφαλείας, Ολεξίι Ντανίλοφ.

«Οι ρωσικοί στόχοι είναι το καλύτερο πεδίο δοκιμής για τα ουκρανικά όπλα» και για «την προώθησή τους στην παγκόσμια αγορά όπλων», ανέφερε ο κ. Ντανίλοφ μέσω της πλατφόρμας X (του πρώην Twitter).

Ο Αύγουστος ήταν «ιδιαίτερα επιτυχημένος για τους ουκρανούς κυνηγούς», πρόσθεσε, αναφερόμενος στις επιθέσεις με drones εναντίον ρωσικών εμπορικών και πολεμικών πλοίων.

«Με κάθε νέα αποστολή μάχης, τα ουκρανικά drones και τα ναυτικά drones γίνονται ολοένα πιο ακριβή, οι χειριστές τους πιο πεπειραμένοι, ο συντονισμός της μάχης γίνεται πιο αποτελεσματικός, και οι κατασκευαστές έχουν ευκαιρίες να βελτιώσουν τα τακτικά και τεχνικά χαρακτηριστικά» , υποστήριξε.

Θα γίνουν κι άλλα πλήγματα, πιο εκτεταμένα και σε μεγαλύτερες αποστάσεις για να μεγεθυνθούν «οι ρωσικές απώλειες», κατέληξε.

Διαβάστε ακόμη: