Να συνεχίσουν την αντίσταση κατά του Κρεμλίνου κάλεσε τους Ρώσους ο φυλακισμένος αντιφρονών πολιτικός Αλεξέι Ναβάλνι μετά την καταδίκη του σε κάθειρξη 19 ετών για «εξτρεμισμό», μια ποινή που ο ίδιος την θεωρεί ισοδύναμη με «ισόβια». Στα 47 του χρόνια ο φυλακισμένος ηγέτης της ρωσικής αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι δέχεται την πέμπτη ποινική του καταδίκη, την οποία όλοι οι υποστηρικτές του θεωρούν σκόπιμη δίωξη του Κρεμλίνου. Ο κ. Ναβάλνι κρίθηκε ένοχος για ίδρυση και χρηματοδότηση εξτρεμιστικής οργάνωσης και δραστηριοτήτων. Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες.

Εκτίει ήδη φυλάκιση εννέα ετών για παραβάσεις της αποφυλάκισης υπό όρους, απάτη και περιφρόνηση του δικαστηρίου. Οι κατηγορίες θεωρούνται ευρέως ως πολιτικά υποκινούμενες.

«Ο Πούτιν δεν πρέπει να επιτύχει τον στόχο του. Μην χάσετε τη βούληση να αντισταθείτε», αναφέρει ο Ναβάλνι σε δήλωσή του που ανέβηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

 

«Σας αναγκάζουν να εγκαταλείψετε τη Ρωσία σας χωρίς να αγωνιστείτε εναντίον της συμμορίας των προδοτών, των κλεφτών και των απατεώνων που έχουν αναλάβει την εξουσία. Ο Πούτιν δεν πρέπει να επιτύχει τον στόχο του. Μην χάσετε τη βούληση να αντισταθείτε» ανέφερε ο Ναβάλνι, σύμφωνα με μήνυμα που αναρτήθηκε από την ομάδα του στη σελίδα του στο Facebook.

Ο Ντάνιελ Χολόντνι, τεχνικός της τηλεόρασης που εργαζόταν για το κανάλι του Ναβάλνι στο YouTube, κρίθηκε επίσης ένοχος για «οργάνωση εξτρεμιστικής ομάδας» και καταδικάστηκε σε κάθειρξη οκτώ ετών, ανέφερε η εφημερίδα Novaya Gazeta.

Ρωσία – Αλεξέι Ναβάλνι: Καταδικάστηκε σε επιπλέον 19 χρόνια φυλάκιση

Διαβάστε ακόμη: