Η ώρα της αλήθειας για τις εκλογές έχει φτάσει, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης φέρεται να έχει καταλήξει στις οριστικές του αποφάσεις για την προκήρυξη των εκλογών.

O κ. Μητσοτάκης πήρε την απόφαση να μετατεθεί το υπουργικό συμβούλιο που ήταν προγραμματισμένο για τις 28 Φεβρουαρίου και να γίνει την Παρασκευή 3 Μαρτίου, όπου θα κλειδώσει και η απόφαση για τον κατώτατο μισθό που θα ισχύει από την 1η Απριλίου και ταυτόχρονα ο κ. Μητσοτάκης θα ανακοινώσει τις αποφάσεις του για την προσφυγή στις κάλπες.

Ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θα απευθύνει διάγγελμα στους πολίτες και θα δρομολογηθεί η διάλυση της Βουλής.

Στη Βουλή δε αναμένεται να θυροκολληθεί το Προεδρικό Διάταγμα και θα έχουμε την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου.

Οι εκλογές θα γίνουν στις 9 Απριλίου αν και στο μυαλό του Πρωθυπουργού υπάρχει ακόμη και η 2 Απριλίου, αλλά με πολύ μικρές πιθανότητες.

Μετά την προκήρυξη των εκλογών, μάλιστα, αναμένεται να λάβει χώρα και μια πανηγυρική συνεδρίαση της ολομέλειας των βουλευτών της ΝΔ και της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, πιθανότατα στα γραφεία της ΝΔ, ενώ μετά ο κ. Μητσοτάκης θα πάρει τον δρόμο για τις περιοδείες.

Διαβάστε περισσότερα