Σε ξέφρενους ρυθμούς ζει από το βράδυ του Σαββάτου η Πάτρα με χιλιάδες κόσμου να γιορτάζουν το καρναβάλι, που φτάνει σήμερα στην κορύφωσή του με την μεγάλη παρέλαση στους δρόμους της πόλης.

Ενθουσιασμό προκάλεσε η έναρξη της μεγάλης καρναβαλικής παρέλασης στην Πάτρα, με τους χιλιάδες επισκέπτες να έχουν κατακλύσει, τα πεζοδρόμια, την πλατεία Γεωργίου, αλλά και τα μπαλκόνια των πολυκατοικιών του κέντρου της πόλης.

Η Πάτρα γιορτάζει και αισιοδοξεί μαζί με τους χιλιάδες επισκέπτες

Η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση είχε να εορταστεί τα τελευταία τρία χρόνια λόγω των προληπτικών μέτρων που είχαν ληφθεί για την προστασία από την COVID – 19.

Η παρέλαση ξεκίνησε λίγο μετά τις 14:00 το μεσημέρι, με τη μπάντα του δήμου Πατρέων ενώ ακολούθησαν σοκολατορίχτες και μαζορέτες.

Αμέσως μετά εμφανίστηκε με το ταμπούρλο του ο τυμπανιστής προπομπός του βασιλιά καρνάβαλου και ακολούθησαν το μεγαλοπρεπές και εντυπωσιακό άρμα του πολύχρωμου βασιλιά καρνάβαλου, η βασίλισσα του πατρινού καρναβαλιού 2023, Κατερίνα Βενέρη – Σιούλη με το περιστέρι της ειρήνης και το άνθινο άρμα με τη βασίλισσα των τριών προηγούμενων διοργανώσεων που δεν είχε πραγματοποιηθεί παρέλαση, Μαρία Κυριακοπούλου.

Στην συνέχεια παρέλασαν τα 4 άρματα του καρναβαλικού εργαστηρίου του δήμου Πατρέων:

  1. «Imagine»,
  2. «Hell Oil»,
  3. «Facebook» και
  4. «Rabbit Test Show».

Στη συνέχεια το παιχνίδι πήραν στα χέρια τους οι 50.000 καρναβαλιστές με ανεξάντλητα αποθέματα κεφιού και χαράς, οι οποίοι αποτελούν την «ψυχή» του πατρινού καρναβαλιού. Πολύχρωμες στολές, χιούμορ, πρωτοτυπία, σατιρικό πνεύμα, εξαιρετική αισθητική, ευφάνταστα καπέλα και εντυπωσιακά αξεσουάρ συνδυάζονται με μια πολύχρωμη παλέτα ευρηματικών εκδηλώσεων και καρναβαλικών κατασκευών, παρουσιάζοντας ένα ξεχωριστό και μοναδικό θέαμα.

H βασίλισσα του Πατρινιού Καρναβαλιού.

Η πολύωρη σε χρονική διάρκεια παρέλαση αναμένεται να ολοκληρωθεί με το παραδοσιακό έθιμο των σοκολατορίψεων. Ενώ η τελευταία πράξη του φετινού πατρινού καρναβαλιού θα γραφτεί στις 21:00 το βράδυ στο μόλο της Αγίου Νικολάου, στο παλιό λιμάνι με την τελετή λήξης και την καύση του καρνάβαλου.

Διαβάστε περισσότερα