«Αισθάνομαι χαρούμενος που διοργανώνεται ένα μεγάλο τουρνουά σαν και αυτό στην… καρδιά της Σαουδικής Αραβίας. Προσφέρει τη δυνατότητα σε πολίτες από όλο τον κόσμο να εξερευνήσουν αυτήν την όμορφη χώρα, την πλούσια κληρονομιά και κουλτούρα της.

Είμαι ένα περιπετειώδες άτομο, που λατρεύει την εξερεύνηση. Το άκρως αντίθετο της ασχολίας να κάθομαι στο σπίτι και να παίζω βιντεοπαιχνίδια. Με εξιτάρει να ανακαλύπτω καινούργια μέρη και να γνωρίζω νέους ανθρώπους», ανέφερε αρχικά, με αφορμή τη συμμετοχή στη διοργάνωση.

Η παρουσία του στη χώρα, μάλιστα, δε θα είναι… τυπική. «Θα προσφέρω θέαμα και θα παλέψω. Για εμένα, είναι μία ευκαιρία να δείξω τον καλύτερό μου εαυτό ως αθλητής και το γεγονός ότι θα παίξω για πρώτη φορά στη Σαουδική Αραβία, σημαίνει πολλά. Γνωρίζω πως ο κόσμος στη Σαουδική Αραβία δεν έχει την ευκαιρία να βλέπει πολύ συχνά τένις, οπότε θα δώσω ό,τι καλύτερο μπορώ και θα περάσω καλά».

Για την εφετινή σεζόν, τόνισε πως «ήταν μία καλή χρονιά για εμένα, είχα κάποια καλά αποτελέσματα και συνέπεια, κέρδισα κάποιους τίτλους και το σημαντικότερο από όλα, ένιωθα καλά με το σώμα μου. Αυτό ήταν το βασικότερο σε αυτή τη χρονιά και φυσικά, κατάφερα να το συνδυάσω με μερικές καλές εμφανίσεις».

Δεν αποτελεί μυστικό, ότι ο Ρότζερ Φέντερερ είναι το πρότυπο του Στέφανου Τσιτσιπά. «Πάντα υπάρχει περιθώριο για βελτίωση, δουλεύω πολύ σκληρά και ψάχνω κάθε λεπτομέρεια για να βρω όσα πρέπει να κάνω για να βελτιώσω το παιχνίδι μου. Στα καλύτερά του χρόνια, ο Ρότζερ ήταν ασταμάτητος και θυμάμαι πριν από πολύ καιρό να λέει πως “αν δεν αλλάξεις κάτι στο παιχνίδι σου, οι αντίπαλοι θα βρουν τι κάνεις και δε θα είσαι πια το ίδιο αποτελεσματικός”. Πρέπει πάντα να βελτιώνεσαι, αυτό έκανε με επιτυχία, για τόσα πολλά χρόνια».

Τέλος, μίλησε για τη σημασία των φιλικών αγώνων εν όψει της νέας σεζόν. «Θα είναι μία πολύ καλή προετοιμασία, οι περισσότεροι παίκτες επέλεξαν να μείνουν για μερικές ημέρες μακριά από το τένις. Για εμένα, είναι σημαντικό να παίξω κάποιους αγώνες πριν ταξιδέψω στην Αυστραλία. Θα είναι πολλοί καλοί παίκτες που γνωρίζω καλά από το ταξίδι στη Σαουδική Αραβία και αυτή είναι η καλύτερη δυνατή προετοιμασία που μπορώ να έχω, πριν από την αρχή της επόμενης σεζόν».

Διαβάστε ακόμη: