«Αυτή τη στιγμή υπάρχει μόνο ένας μεγάλος παίκτης: ο Νόβακ Τζόκοβιτς. Συνεχίζει να είναι ο καλύτερος στον κόσμο. Αλλά ο Ντανίλ Μεντβέντεφ, ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ και εγώ ακολουθούμε. Μπορούμε να γίνουμε οι επόμενοι μεγάλοι τρεις (Big-3), πιστεύω ακράδαντα σε αυτό».

Για τον Σέρβο Νο 1 στην παγκόσμια κατάταξη και για το 2021, πρόσθεσε ότι «κανείς δεν ξέρει πόσο καιρό θα παίζει» και πρόσθεσε: «Του έχω ακόμα μεγάλη εμπιστοσύνη. Ποιος θα το φανταζόταν ότι ο Ρότζερ Φέντερερ θα συνέχιζε να παίζει στα 40; Όχι εγώ. Αλλά είμαι σίγουρος ότι θα εμφανιστεί ξανά.»
Τσιτσιπάς: «Εγώ, ο Μεντβέντεφ και ο Ζβέρεφ οι επόμενη Big-3»
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρέθηκε στο «μάτι του κυκλώνα» κατά τη διάρκεια της σεζόν για τις συχνές επισκέψεις του στην τουαλέτα, κάτι που προκάλεσε ενόχληση σε ορισμένους αντιπάλους του, όπως ο Ζβέρεφ και ο Άντι Μάρεϊ.

«Πρόθεσή μου δεν είναι να διαταράξω τον ρυθμό κανενός, δεν είναι εργαλείο τακτικής. Τέλος πάντων, κοιτάζω μόνο τον εαυτό μου και όχι τον αντίπαλο. Ακόμη και μετά τη νίκη σε ένα σετ με 6-0, πήγα στο μπάνιο και άλλαξα τη φανέλα μου. Πάντα έχει να κάνει με τις εξωτερικές συνθήκες. Δεν το έκανα ποτέ στο τουρνουά Indian Wells γιατί οι συνθήκες ήταν πολύ ξηρές. Δεν ίδρωσα τόσο πολύ όσο στο Σινσινάτι και στο US Open. Οι συνθήκες ήταν διαφορετικές και εγώ απάντησα ανάλογα», σχολίασε.

Ο 23χρονος τενίστας μετρά εφέτος δύο τίτλους (Μόντε Κάρλο και Λιόν) και τρεις χαμένους τελικούς (Ακαπούλκο, Βαρκελώνη και Ρολάν Γκαρός). Η σεζόν ξεκίνησε ως Νο 6 στον κόσμο και ανέβηκε τρεις θέσεις για να εδραιωθεί εκεί για περισσότερους από τρεις μήνες, πριν υποχωρήσει σήμερα στην 4η θέση.

Τελευταίος σταθμός θα είναι οι τελικοί του ATP στο Τορίνο.