Αποφασισμένος να προκαλέσει εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πριν τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής εμφανίζεται ο Στέφανος Κασσελάκης.

Με τους συσχετισμούς που έχουν διαμορφωθεί, η πρόταση μομφής που θα καταθέσει ο Παύλος Πολάκης οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην καθαίρεσή του.

Γι’ αυτό μεθοδεύει τεχνητή σύγκρουση προκειμένου να πάει για μία ακόμη φορά σε εκλογή προέδρου από τη βάση.

Με βάση το σενάριο αυτό, υποψήφιοι για την προεδρία αναμένεται -εκτός από τον Κασσελάκη και τον Πολάκη- να είναι και οι Σωκράτης Φάμελλος, Ρένα Δούρου και Νικόλας Φαραντούρης.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η στάση του Νίκου Παππά, ο οποίος απομακρύνεται από τον Κασσελάκη και προωθεί για την προεδρία τη Ρένα Δούρου.

Προβληματισμός επικρατεί στην κίνηση των «87» που πρόσκειται στον Αλέξη Τσίπρα.

Τα στελέχη που συμμετέχουν στην κίνηση θεωρούν τελειωμένη υπόθεση τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και δεν αποκλείεται να ανεξαρτητοποιηθούν πριν από την εκλογή νέου προέδρου.

Όπως αποκάλυψε στο radar.gr κορυφαίο στέλεχος της κίνησης, το τοξικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κινδυνεύει να μολύνει όλα τα στελέχη.

Γι’ αυτό είναι αμφίβολο αν θα συμμετέχουν σε μία διαδικασία η οποία ευτελίζει τους ίδιους αλλά και την Αριστερά.

Από την πλευρά του ο Στέφανος Κασσελάκης συγκαλεί το απόγευμα την Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή, στη διάρκεια της συνεδρίασης αναμένεται να επιτεθεί στην Πόπη Τσαπανίδου, η οποία σήμερα θα ξεκαθαρίσει αν τελικά θα ορκιστεί βουλευτής στη θέση του παραιτηθέντος Όθωνα Ηλιόπουλου.

Ο Κασσελάκης είναι αποφασισμένος να καταγγείλει για πρώτη φορά δημόσια τον Αλέξη Τσίπρα, στενή συνεργάτης του οποίου είναι η Πόπη Τσαπανίδου.

Η κίνηση αυτή αναμένεται να πυροδοτήσει μετωπική σύγκρουση με τους «87» και να δώσει την ευκαιρία στον Κασσελάκη να πάει σε εκλογές από τη βάση με πρόσχημα το ξεκαθάρισμα της κατάστασης στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Διαβάστε ακόμη: