Νιώθετε και εσείς λύπη που δεν καταφέρατε να πάτε διακοπές φέτος στην… Ψίμυθο; Το νησί για το οποίο μιλούν όλοι;

Ένα πραγματικά… ανύπαρκτο νησί, που δεν υπάρχει! Κυριολεκτικά!

Η Ψίμυθος είναι δημιούργημα της φαντασίας του Έλληνα «Χ». Αποκτά δημοφιλία στα γνωστά μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και στη Google, και όλοι, αφού πρώτα την αναζητούν (και δεν τη βρίσκουν), στη συνέχεια συμμετέχουν στο παιχνίδι και στη φανταστική συζήτηση για ένα νησί που δεν υπάρχει, αλλά όλοι το έχουν ήδη αγαπήσει!

Η Ελλάδα είναι ένα μοναδικό μέρος. Η χώρα μας, με τις αμέτρητες παραλίες και τα επίσης αμέτρητα νησιά, αλλά και τα υπέροχα βουνά για όσους προτιμούν αυτόν τον τρόπο χαλάρωσης, είναι ιδανική και για τους χειμώνες, αλλά κυρίως για τα καλοκαίρια.

Κάθε χρόνο οι Έλληνες ψάχνουν νέους προορισμούς διακοπών, με κάποια μέρη να έχουν πάντα την τιμητική τους και άλλα να αποτελούν μόδα της περιόδου, όπως φέτος η Αμοργός (όπως και τα περισσότερα κυκλαδίτικα νησιά) και ακόμη περισσότερο η Ικαρία.

Άλλωστε, στην αναζήτηση της «φάσης», ο Έλληνας και η Ελληνίδα είναι αποφασισμένοι να πάνε παντού.

Κι ενώ δεν υπάρχει νησί που να μην γνώρισε «φασαίους» (ιδιατέρως τα κυκλαδίτικα, όπως προαναφέρθηκε, με τους ντόπιους να έχουν αυξανόμενα παράπονα για τη συμπεριφορά των τουριστών οι οποίοι σε αρκετές των περιπτώσεων καταχρώνται τη φιλοξενία, ειδικά στα ντόπια πανηγύρια), ενώ απομένει μόλις κάτι λιγότερο από μία εβδομάδα για το φινάλε του καλοκαιριού, όλοι ξαφνικά μιλούν για την Ψίμυθο.

Άλλοι googlάρουν, άλλοι ανοίγουν χάρτες και άλλοι, παλιοί και πιο έμπειροι, δίνουν οδηγίες για το πού θα απολαύσεις καλό φαγητό και γαλαζοπράσινες παραλίες.

Πού είναι τελικά η Ψίμυθος;

Δυστυχώς είναι ένας μύθος. Όλα ξεκίνησαν από ένα tweet του δημοφιλούς λογαριασμού @beatBukowski, που έγραψε:

«Να βρεις ένα ψεύτικο όνομα για νησί, φασέικο λίγο, Ψίμυθο πχ, και να λες ότι φέτος η φάση ήταν εκεί. Δεν έχεις πάει Ψίμυθο; Ε ρε φίλε, γ***ει. Έγινε χαμός φετος».

Και το ελληνικό «Χ» στη συνέχεια τα έδωσε όλα, βοηθώντας στο χτίσιμο του μύθου της Ψιμύθου και κάνοντας του… φασέους να τρελαίνονται.

Οι ατάκες πέφτουν βροχή, τα memes γίνονται viral, ενώ για την Ψίμυθο (που δεν υπάρχει) οι τουιτεράδες έχουν φτιάξει ήδη σποτ για να… συστήσουν της ομορφιές της και προτείνουν να την παρουσιάσουμε και στους… ξένους!

Συγγνώμη για όλο αυτό που προκάλεσα με την Ψίμυθο

Δεν υπάρχει μη άβολος τρόπος διεκδίκησης της πατρότητας ενός αστείου. Με το που βγαίνεις και λες “εγώ το ξεκίνησα αυτό”, η ετεροντροπή σε έχει ήδη καταπιεί. Αλλά από κάπου πρέπει να ξεκινήσω αυτό το κείμενο οπότε, ναι, αυτό το “αστείο” για την Ψίμυθο ξεκίνησε από ένα δικό μου tweet (γράφω στο Twitter ως @beatbukowski).

Δεν ξέρω πως έφτασε τόσο μακριά αλλά ευτυχώς, όπως όλα τα πράγματα στο ίντερνετ, έτσι κι αυτό θα πεθάνει σύντομα. Ήδη έχει υπερβεί κατά πολύ τη διάρκεια ζωής που του αναλογεί -τρίτη μέρα να ασχολούνται με αυτό είναι πολύ. Λογικά τη στιγμή που διαβάζει κάποιος αυτές τις γραμμές, το “αστείο” θα ψυχορραγεί.

Επίσης δεν ξέρω γιατί έδωσε αφορμή για τόσα πολλά αστεία αυτή η σκέψη για ένα νησί ψαγμένων/φασαίων/εναλλακτικών, που το ξέρουν ελάχιστοι και που φέτος “η φάση ήταν εκεί”. Όλα αυτά που γράφτηκαν όμως, όλες αυτές οι καταπληκτικές ιδέες (εκατό φορές καλύτερες απ’ τη δικιά μου), δείχνουν ότι κάτι ήδη υπήρχε εκεί. Ήταν ήδη πολύ κοινή η διαπίστωση ότι κάθε καλοκαίρι διάφοροι φασαίοι αναφέρουν νησάκια που δεν τα ξέρει σχεδόν κανείς και που έχουν μια καταπληκτική παραλία με μία καταπληκτική ταβέρνα που φτιάχνει τέλεια λαδοκούλουρα κλπ.

Νομίζω ότι όλα τα αστεία γράφτηκαν πάνω σε αυτό το premise, που λένε και οι επαγγελματίες κωμικοί.

Αλλά και πάνω στα άρθρα που κυκλοφορούν κάθε καλοκαίρι για δήθεν “κρυμμένους παραδείσους”.

Στην πραγματικότητα ήταν ένα inside joke που έλεγα τα τελευταία καλοκαίρια σε διάφορους φίλους μου από κοντά, ότι “φέτος Ψίμυθος χαμός, έπρεπε να ‘ρθεις” κλπ. Και η αλήθεια είναι ότι δεν θυμάμαι καν αν χρησιμοποιούσα τη λέξη “Ψίμυθος” ή κάτι άλλο που να θύμιζε Ψέριμο, Σίκινο κλπ.

Τέλος πάντων, αυτό είναι, δεν έχει κάτι περισσότερο. Ήδη το cringe με έχει καταπιεί που τα γράφω αυτά.

Ποιος δε συγκινείται με το μοναδικό παιδάκι του δημοτικού σχολείου της Ψιμυθου;

Αλ Μπάντι on X (formerly Twitter): “Το πιο συγκινητικό με την Ψιμυθο είναι αυτό το ένα παιδακι που κάνει μόνο του παρέλαση στις εθνικές εορτές. / X”

Το πιο συγκινητικό με την Ψιμυθο είναι αυτό το ένα παιδακι που κάνει μόνο του παρέλαση στις εθνικές εορτές.

 

facts: Το νησί δεν είναι στη ΦΑΣΗ αν δεν έχει κάνει εκεί live ο Pan Pan με τον Years of Youth

pan pan of echo tides on X (formerly Twitter): “BOOM pic.twitter.com/2qj4ykHypW / X”

BOOM pic.twitter.com/2qj4ykHypW

 

Και αν δεν έχουν πάει εκεί οι μεγαλύτεροι Έλληνες travel youtubers

 

Αφού το λέει και το Wiki ότι είναι αληθινό.

 

Ετοιμάζεται και ντοκιμαντερ για το νησί

 

Ετοιμάζονται και φιλικά παιχνίδια μεταξύ των 2 δημοφιλέστερων νησιών των φετινών social

AO_MYKONOY_BC on X (formerly Twitter): “Ανακοινώνουμε το πρώτο φιλικό προετοιμασίας μας με την ετερη νησιωτική ομαδα της Psymithos BC στην Ψύμιθο.#Ψυμιθος Καλη αγωνιστική σεζόν σε ολους. pic.twitter.com/989t6pWBeB / X”

Ανακοινώνουμε το πρώτο φιλικό προετοιμασίας μας με την ετερη νησιωτική ομαδα της Psymithos BC στην Ψύμιθο.#Ψυμιθος Καλη αγωνιστική σεζόν σε ολους. pic.twitter.com/989t6pWBeB

 

Το περίεργο είναι ότι η Ψίμυθος αναφέρθηκε και από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης τον Υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, όταν κάποιος για να σατιρίσει τις ελλείψεις γιατρών στα νησιά, έγραψε:

Νικόλαος Πενηντάκος🇨🇳🇵🇸 on X (formerly Twitter): “Παραιτήθηκε και ο τελευταίος αγροτικός ιατρός στην Ψιμυθο. Σύμφωνα με ποστ στο fb του δεν άντεξε την πίεση για 800€.Ένα νησί 600 κατοίκων και 1000δων επισκεπτών χωρίς γιατρό. Το ΕΣΥ του Άδωνι.(Κανένα κανάλι δεν έπαιξε την είδηση) pic.twitter.com/jYX0h4SQli / X”

Παραιτήθηκε και ο τελευταίος αγροτικός ιατρός στην Ψιμυθο. Σύμφωνα με ποστ στο fb του δεν άντεξε την πίεση για 800€.Ένα νησί 600 κατοίκων και 1000δων επισκεπτών χωρίς γιατρό. Το ΕΣΥ του Άδωνι.(Κανένα κανάλι δεν έπαιξε την είδηση) pic.twitter.com/jYX0h4SQli

 

Με πολλούς να παίρνουν στα σοβαρά το τρολάρισμά του

 

Και με τον Άδωνι Γεωργιάδη να θεωρεί ότι αυτό το τρολάρισμα έγινε από κάποια σκοτεινά κέντρα της αντιπολίτευσης που θέλουν να τον χτυπήσουν και απάντησε

Άδωνις Γεωργιάδης on X (formerly Twitter): “Σας έχω πει ότι τα τρολ της Αντιπολιτεύσεως επενδύουν σε μία ψευδή εικόνα κατάρρευσης του ΕΣΥ. Το ΕΣΥ έχει προβλήματα, πάντα είχε και πάντα θα έχει, αλλά τώρα είμαστε σε όλα τα επίπεδα καλύτερα από τα προηγούμενα χρόνια. Όσοι ταξιδεύουν στο εξωτερικό ξέρουν ότι η εξιδανικευμένη… pic.twitter.com/7GtYdYVueA / X”

Σας έχω πει ότι τα τρολ της Αντιπολιτεύσεως επενδύουν σε μία ψευδή εικόνα κατάρρευσης του ΕΣΥ. Το ΕΣΥ έχει προβλήματα, πάντα είχε και πάντα θα έχει, αλλά τώρα είμαστε σε όλα τα επίπεδα καλύτερα από τα προηγούμενα χρόνια. Όσοι ταξιδεύουν στο εξωτερικό ξέρουν ότι η εξιδανικευμένη…

 

Η Ψίμυθος μπορεί να γεννήθηκε στο μυαλό του Κώστα Μανιάτη, αλλά η θέρμη με την οποία την αγκάλιασε το ελληνικό ίντερνετ, την κατέστησε πλέον στο αρχετυπικό νησί του ελληνικού καλοκαιριού, ένα νησί που παρότι δεν υπάρχει, όλοι έχουμε πάει ή έχουμε ακούσει για αυτό.

Διαβάστε ακόμη: