Όταν η κόρη του Brad Pitt και της Angelina Jolie, Shiloh Jolie-Pitt (πλέον επίσημα Shiloh Jolie), έκλεισε τα 18, δεν έχασε χρόνο, καθώς υπέβαλε επίσημα αίτηση για να αφήσει το επώνυμο του πατέρα της.

Ο Μπραντ Πιτ φέρεται να αγνοούσε τα σχέδιά της και αιφνιδιάστηκε από την τολμηρή της κίνηση, ωστόσο, δεδομένης της πολυπλοκότητας της σχέσης ανάμεσα στον πατέρα και στην κόρη του, πολλοί δεν εξεπλάγησαν.

Παρακάτω ακολουθούν όλα όσα γνωρίζουμε για τη σχέση του Brad και της Shiloh, εν μέσω της είδησης ότι η αλλαγή του ονόματος έγινε επίσημη, και πώς άλλαξε με τα χρόνια.

Ένας περήφανος μπαμπάς

Ο Μπραντ Πιτ και η Αντζελίνα Τζολί υποδέχθηκαν τη Shiloh Nouvel Jolie στις 27 Μαΐου 2006, στη Ναμίμπια. Ήταν το πρώτο τους βιολογικό παιδί, έχοντας ήδη υιοθετήσει τον Μάντοξ και τη Ζαχάρα.

Η γέννηση του κοριτσιού τους ήταν ένα παγκόσμιο γεγονός, με τις πρώτες φωτογραφίες της να φέρνουν εκατομμύρια για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Τα πρώτα χρόνια ο Μπραντ Πιτ απαθανατιζόταν συχνά να κουβαλάει τη Σιλό κατά τη διάρκεια οικογενειακών εκδρομών ή ταξιδεύοντας στον κόσμο.

Η Shiloh συχνά αιχμαλώτιζε την προσοχή των μέσων ενημέρωσης με το μοναδικό στιλ και την αγορίστικη γοητεία της, που υποστήριζε ο Brad.

Το στιλ ανατροφής του Μπραντ Πιτ


Μετά τη γέννηση της Shiloh, η Angelina και ο Brad υιοθέτησαν τον Pax και έφεραν στον κόσμο τα δίδυμά του: τον Knox και τη Vivienne.

Ο ηθοποιός ομολόγησε ότι το στιλ ανατροφής του διέφερε όσον αφορά την ανατροφή αγοριών και κοριτσιών.

«Είμαι της πειθαρχίας με τα αγόρια», είπε στο The Telegraph Magazine, προσθέτοντας: «Τα κορίτσια δεν κάνουν κανένα λάθος, οπότε δεν χρειάζεται να είμαι. Νιώθω ότι η δουλειά μου είναι να τους δείξω, να τα βοηθήσω να βρουν τι θέλουν να κάνουν στη ζωή τους, να βάλω πολλά πράγματα μπροστά τους και να τα τραβήξω πίσω όταν ξεφεύγουν από τη γραμμή, ώστε να ξέρουν ποιες είναι».

Πώς τον άλλαξε η πατρότητα

Στο παρελθόν ο Μπραντ Πιτ μιλούσε έντονα για την αγάπη του να είναι μπαμπάς της Shiloh και των αδελφών της. Συγκεκριμένα, το 2014 είχε δηλώσει στο περιοδικό Psychologies: «Νοιάζομαι για τα παιδιά μου περισσότερο απ’ ό,τι για τον εαυτό μου, κάτι που νομίζω πως είναι ο πραγματικός ορισμός της αγάπης».

«Αισθάνομαι ο πλουσιότερος άνθρωπος εν ζωή από τότε που έγινα πατέρας. Το ότι είμαι πατέρας με άλλαξε σε τόσο πολλά επίπεδα και με έκανε πιο γενναιόδωρο και ζωντανό. Βλέπω τα παιδιά μου ως ένα ουσιαστικό μέρος της ζωής μου. Μου αρέσει να είμαι πατέρας, αλλά και όλες οι ευθύνες που συνεπάγεται αυτό», παραδέχθηκε.

Ο χωρισμός μεταξύ Μπραντ Πιτ και Αντζελίνα Τζολί

Η φαινομενικά ευτυχισμένη οικογένειά τους διαλύθηκε όταν η Angelina Jolie υπέβαλε αίτηση διαζυγίου το 2016, σε μια κίνηση που συγκλόνισε την κοινή γνώμη. Ήταν μαζί για εννέα χρόνια πριν από τον γάμο τους το 2014.

Από εκείνο το σημείο άρχισε να αλλάζει η σχέση του Μπραντ Πιτ με τα παιδιά του και φάνηκε ότι επέλεξαν να περνούν τον περισσότερο χρόνο με τη μητέρα τους αντί για εκείνον.

Οι Μπραντ Πιτ και Αντζελίνα Τζολί με δύο από τα παιδιά τους, Μάντοξ και Ζαχάρα, το 2006 / Φωτογραφία: ΑΡ
Οικογενειακό δράμα
Ο Μπραντ Πιτ εξετάστηκε από το Τμήμα Παιδιών και Οικογενειακών Υπηρεσιών του Λος Άντζελες το 2016 για κακοποίηση παιδιών μετά από ένα περιστατικό σε ένα αεροπλάνο, που φέρεται να προκάλεσε επίσης τον χωρισμό τους.

Ενώ κρίθηκε ότι ο ηθοποιός δεν έβλαψε σωματικά τα παιδιά του και του ανατέθηκε για λίγο η κοινή επιμέλεια το 2021, η συμφωνία επανήλθε στην Αντζελίνα, που είχε την πλήρη επιμέλεια, με τον Μπραντ να λαμβάνει χρόνο επιμέλειας με τους ανηλίκους.

Έναν χρόνο αργότερα η σταρ τού Tomb Raider ισχυρίστηκε ότι τα παιδιά τους είχαν τραυματιστεί από την επιθετική συμπεριφορά του Μπραντ Πιτ.

Η αυτοπεποίθηση της Shiloh

Παρά τα όσα συμβαίνουν μεταξύ των γονιών της, η Shiloh είναι πια μια νεαρή γυναίκα με αυτοπεποίθηση. Έχει αποδείξει τις ικανότητές της ως μια απίστευτα ταλαντούχα χορεύτρια, με τον χορογράφο Lil Kelaan Carter να μοιράζεται περήφανα ένα βίντεό της στο Instagram.

Ο Μπραντ Πιτ σχολίασε τον χορό της λέγοντας στο Entertainment Tonight το 2022: «Είναι πολύ όμορφο. Δεν ξέρω από πού το πήρε».

Αλλαγή του ονόματός της

Η απόφαση της Shiloh να αφαιρέσει το «Pitt» από το όνομά της ήρθε εν μέσω αυτών που ο δικηγόρος της περιέγραψε ως «επώδυνα γεγονότα» στη ζωή της. Σύμφωνα με το TMZ, το αίτημα της Shiloh έχει πλέον εγκριθεί επίσημα από τα δικαστήρια και πλέον της επιτρέπεται νόμιμα να ονομάζεται «Shiloh Jolie».

Αν και ο δικηγόρος της δεν διευκρίνισε γιατί, η κίνηση της Shiloh είναι μια αυξανόμενη τάση μεταξύ των αδερφών της. Η 16χρονη αδερφή της, Vivienne, καταχωρίστηκε πρόσφατα ως «Vivienne Jolie» στο Playbill για το μιούζικαλ «The Outsiders», υποδηλώνοντας ότι και αυτή επέλεξε να αφήσει το επίθετο του πατέρα της.

Η 19χρονη Zahara εγκατέλειψε, επίσης, το «Pitt» από το όνομά της κατά την εισαγωγή της στο Alpha Kappa Alpha Sorority στο Spelman College στην Ατλάντα τον περασμένο Νοέμβριο, όταν εισήχθη ως Zahara Marley Jolie.

Ο Maddox, 23 ετών, δεν πιστεύεται ότι χρησιμοποιεί το «Pitt» σε μη νόμιμα έγγραφα. Εν τω μεταξύ, ο Μπραντ Πιτ δεν έχει φωτογραφηθεί με τα έξι παιδιά του εδώ και χρόνια.

Διαβάστε ακόμη: