Με 555 λέξεις ο Στέφανος Κασσελάκης συστήθηκε στην κοινή γνώμη λέγοντας «Με λένε Στέφανο και έχω να σας πω κάτι».

Μόνο στο τέλος του μηνύματος μαθαίνουμε πως το κόμμα του οποίου θέλει να γίνει πρόεδρος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ -σκέτο χωρίς Προοδευτική Συμμαχία.

«Το Ελληνικό Όνειρο δεν έχει χαθεί. Ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ. Καιρός να αναγεννηθούμε. Καιρός ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει και πάλι νικητής. Καιρός η σύγχρονη Αριστερά να γίνει πράξη. Καιρός να κάνουμε τον κάθε πολίτη υπερήφανο».

Ευτυχώς που το αναφέρει -έστω στο τέλος- γιατί αλλιώς δεν θα ξέραμε με ποιο κόμμα κατεβαίνει. Ξέρουμε πως δεν ήταν καν μέλος αφού προλαβαίνει να πει:

«Έχω επίγνωση ότι δε διαθέτω κομματική προϋπηρεσία. Η προϋπηρεσία μου είναι στην εργασία και στην κοινωνική ζωή. Η υποψηφιότητα που τώρα θέτω δείχνει έναν άλλο δρόμο: Από την κοινωνία, για την κοινωνία».

Η πολιτική πλατφόρμα του Κασσελάκη είναι ο ίδιος και η ριζοσπαστική ζωή του και η πρώτη του διακήρυξη αν δεν είναι απολίτικη δεν προσδιορίζει σε ποιο κόμμα ανήκει.

«Θέλετε να βάλετε απέναντι στον κληρονόμο Μητσοτάκη ένα άτομο αυτοδημιούργητο; Θέλετε να βάλετε απέναντι στους δήθεν άριστους ένα άτομο που μιλάει καλύτερα αγγλικά από αυτούς, που τους έχει κερδίσει σε μαθηματικούς διαγωνισμούς και πτυχία; Θέλετε να βάλετε απέναντι στον Πρωθυπουργό της δήθεν οικονομικής σταθερότητας ένα άτομο που ξέρει καλύτερα χρηματοοικονομικά και επιχειρείν από εκείνον;».

O νέος υποψήφιος για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ θα νικήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη γιατί μιλάει…. καλύτερα αγγλικά -μπορεί να είναι και κριτική για τον Τσίπρα, αλλά τον είχε υποστηρίξει παλιότερα:

«Από το 2012 και μετά, είχα αναπτύξει μια εξαιρετική σχέση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όταν ήταν βουλευτής, στη συνέχεια υπουργός και, τέλος, επικεφαλής του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας. Μάλιστα, έγραψα ένα κείμενο υποστήριξης γι’ αυτόν στον Εθνικό Κήρυκα, όταν διεκδικούσε την ηγεσία του κόμματος. Είχα -και εξακολουθώ να έχω- μεγάλο σεβασμό για εκείνον προσωπικά».

Τελικά όμως τα «τελευταία δύο χρόνια, ήρθα επίσης σε επαφή με την ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και τον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Μου αφιέρωσε χρόνο για να κατανοήσει την ιστορία και τις αξίες μου και με κάλεσε να συμμετάσχω στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς κανένα αντάλλαγμα. «Χρειαζόμαστε ανθρώπους σαν εσένα εδώ».

Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν κρύβει ότι θέλει να κάνει το αντίστοιχο Δημοκρατικό Κόμμα της Ελλάδας- έχει συνεργαστεί με τον Μπάιντεν- και μάλλον δεν γνωρίζει πολύ καλά το τι συμβαίνει στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

‘Χρειάζεται βέβαια πραγματική ενδοσκόπηση στο εσωτερικό του κόμματος, αλλά αν η πρόθεση είναι να ξανακυβερνήσει, ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει απλώς να αντιγράψει τη συνταγή των ΗΠΑ το συντομότερο δυνατό».

Δεν κρύβει την σχέση του με το κεφάλαιο αφού «στα 21 μου, εν μέσω οικονομικής κρίσης, βρήκα δουλειά στην Goldman Sachs και είδα από κοντά τι είναι Κεφάλαιο. Το να αγοράζεις τον κόπο του άλλου φτηνά. Το πόση αλαζονεία φέρνει το χρήμα».

Πιθανόν λίγη αλαζονεία να υπάρχει και στον ίδιο, μπορεί και άγνοια κινδύνου. Ο αυτοδημιούργητος εφοπλιστής θέλει να κάνει αμερικάνικο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ.

Προς το παρόν πολλοί έχουν μείνει άφωνοι περιμένοντας τις δημοσκοπήσεις. Κανείς δεν ξέρει.

Μπορεί αυτό να ήταν το θέμα: τα αγγλικά του ΣΥΡΙΖΑ και το ότι δεν έχουμε στην Ελλάδα … Δημοκρατικό Κόμμα.

Από προχθές έχουμε πρόεδρο, αλλά δεν ξέρουμε σε ποιο κόμμα.

Διαβάστε ακόμη: