Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, μιλώντας στους Έλληνες ομογενείς στη Νέα Υόρκη, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την επέτειο της επανάστασης του 1821, τόνισε πως «δεν μπορούμε να φανταστούμε την έννοια του Ελληνισμού χωρίς την παρουσία της Ελληνικής Διασποράς ανά τον κόσμο».

Παράλληλα, ο κ. Κασσελάκης επισήμανε πως «νιώθω μεγάλη ευθύνη να βρίσκομαι εδώ ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ως τέκνο της διασποράς, που έζησα κι εγώ εδώ στη Νέα Υόρκη για δέκα χρόνια, όπου έκανα τα πρώτα βήματα στην καριέρα μου, όπου συνάντησα τον τωρινό σύζυγό μου, όπου ήρθαν πάρα πολλοί νέοι Έλληνες για να ευημερήσουν όταν αντιμετώπισαν τη μεγάλη οικονομική κρίση πίσω στην πατρίδα».

Ακόμη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε ότι «είναι απαραίτητο να υπενθυμίζουμε στους εαυτούς μας κάθε μέρα ότι, όπως λέγεται και στις ΗΠΑ, η ελευθερία δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Η ειρήνη είναι εύθραυστη, τα ανθρώπινα δικαιώματα μπορεί εύκολα να γίνουν αντικείμενο εκμετάλλευσης για την προώθηση πολιτικών ή άλλων σκοπιμοτήτων».

Διαβάστε ακόμη: