Το Συμβούλιο της Επικρατείας ασκεί μεγάλες πιέσεις για την κατεδάφιση των τελευταίων δύο ορόφων του ξενοδοχείου Coco-Mat, στην περιοχή του Μακρυγιάννη στην Ακρόπολη.

Το ΣτΕ, σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής , έδωσε προθεσμία μίας εβδομάδας για την επανέκδοση της «προβληματικής» απόφασης ανάκλησης της οικοδομικής άδειας στο κτίριο, ενώ ζήτησε να ανακληθεί η άδεια λειτουργίας για τους τελευταίους ορόφους.

Επίσης, έχει αναθέσει σε επιθεωρητές περιβάλλοντος την κατεδάφιση και όρισε δικαστή για να παρακολουθεί την υπόθεση, «λόγω της δυσχέρειας του δήμου Αθηναίων να συμμορφωθεί με την απόφαση του 2019».

Γίνεται αναφορά για αναντιστοιχία αποφάσεων του δήμου και του υπουργείου Πολιτισμού ως προς το ύψος των κτιρίων – το πρώτο ανακαλούσε τις κατασκευές άνω των 27 μέτρων, το δεύτερο άνω των 24 – κάτι που οδήγησε την εταιρεία «Μπλε Κέδρος» να προσφύγει σε Διοικητικό Εφετείο και ΣτΕ, για να σταματήσει την κατεδάφιση. Ωστόσο, το Συμβούλιο Συμμόρφωσης έκρινε ότι δεν πρέπει να ανασταλεί η διαδικασία συμμόρφωσης μέχρι να εκδοθούν οι δικαστικές αποφάσεις.

Η Επιτροπή Συμμόρφωσης του ΣτΕ, δεδομένων των παραπάνω, πιέζει να βγάλει η πολεοδομία του δήμου Αθηναίων εντός μίας εβδομάδας την απόφαση ανάκλησης, με αναδρομική αρχή.

Επίσης, ζητά την κοινοποίηση της απόφασης στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, που είναι αρμόδια για την κατεδάφιση. Σημειώνεται πως τη διαδικασία της κατεδάφισης, που κρίνεται «πολύπλοκη», θα αναλάβει το Σώμα Επιθεώρησης του υπουργείου Περιβάλλοντος.

Μετά την κατεδάφιση των τμημάτων κατασκευών που ξεπερνούν τα 24 μέτρα, θα είναι η δυνατή η έκδοση οικοδομικής άδειας για να τοποθετηθούν στο δώμα οι βοηθητικές κατασκευές.

Παράλληλα, η Επιτροπή καλεί του υπουργείο Τουρισμού να ανακαλέσει, μερικώς, την άδεια λειτουργίας ως προς το τμήμα του ξενοδοχείου άνω των 24 μέτρων.

Μπλε Κέδρος: Συνεχίζεται η δικαστική διαμάχη για το ξενοδοχείο Coco-Mat

Παγκόσμια «πατέντα»: Ο αντισυμβατικός Πόλ Ευμορφίδης και το πρόστιμο των 7 εκατ. ευρώ για το ξενοδοχείου της Coco-Mat που κρύβει τον Παρθενώνα

Δήμος Αθηναίων: Τι απαντά για τις αυθαίρετες κατασκευές στο Athens BC της Coco-Mat

ΣτΕ τελεσίγραφο σε Ευμορφίδη για το ξενοδοχείο στην Ακρόπολη: Γκρέμισέ το ή πλήρωσε προστιμο

 

Διαβάστε περισσότερα