Εισηγητής του νομοσχεδίου για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών αποφασίστηκε να είναι ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, οποίος θα είναι παράλληλα και ο επικεφαλής της ενημερωτικής ημερίδας όπου θα διοργανώσει η Ν.Δ. για τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της το διήμερο 15 και 16 Ιανουαρίου στα κεντρικά γραφεία της Ν.Δ. στην οδό Πειραιώς.

Εκεί ο υπουργός Επικρατείας, παρουσία των δύο αντιπροέδρων της Ν.Δ. Άδωνι Γεωργιάδη και Κωστή Χατζηδάκη, του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη και της γραμματέως του κυβερνώντος κόμματος, Μαρίας Συραγγέλα, θα επιχειρήσει να φωτίσει το ακριβές περιεχόμενο της νομοθετικής πρωτοβουλίας.

Ο πολιτικός γάμος των ομόφυλων ζευγαριών ήδη έχει θεσπιστεί σε άλλες 15 χώρες της Ε.Ε. και γενικά σε 20 χώρες της ευρωπαϊκής ηπείρου.

Όσο για την τεκνοθεσία, επιτρέπεται σε 16 χώρες της Ε.Ε. και σε 22 της Ευρώπης.

Το νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή μέσα στον Φεβρουάριο, θα έχει 13 συνοπτικά άρθρα και θα λύνει πολλά νομικά προβλήματα που είχαν μέχρι τώρα τα ομόφυλα ζευγάρια, τα οποία είχαν παντρευτεί σε άλλες χώρες και εδώ δεν αναγνωρίζονταν τα δικαιώματα που απέρρεαν από τον γάμο.

Διαβάστε ακόμη: