Καλεσμένος στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1 με τους δημοσιογράφους Γιώργο Παπαδάκη και Μαρία Αναστασοπούλου ήταν σήμερα ο Γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Σπυρόπουλος.

Σχετικά με τις εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Σπυρόπουλος επανέλαβε ότι στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής παρακολουθούν με ενδιαφέρον τις εξελίξεις, υπενθυμίζοντας παράλληλα πως «εμείς περάσαμε πρόσφατα μία πολύ πετυχημένη διαδικασία με 270.000 που ήρθαν να ψηφίσουν -στον ΣΥΡΙΖΑ προσήλθαν 140.000- και με μία πραγματικά υποδειγματική εκστρατεία όλων των υποψηφίων, με debate, δημόσιο διάλογο, ανταλλαγή επιχειρημάτων. Αυτή είναι η ουσία της πολιτικής: να συζητήσουμε για τα πολύ σοβαρά τα οποία αντιμετωπίζουν οι πολίτες. Και για αυτά πρέπει να έχουν απαντήσεις οι υποψήφιοι».

Ερωτηθείς, δε, για το εάν στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής θορυβούνται από τις εξελίξεις στην Κουμουνδούρου, ξεκαθάρισε πως «έχουμε μία πολύ σημαντική άνοδο που αποτυπώθηκε και στις εθνικές εκλογές. Ανεβάσαμε σχεδόν 50% τη δύναμή μας, ενώ υπήρχε μία πολύ μεγάλη πτώση του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό έχει αλλάξει το σκηνικό όσον αφορά στην κεντροαριστερά».

Ξεκαθάρισε ότι το διακύβευμα δεν είναι προσωπικό, αλλά «ποια αντιπολίτευση κάνουμε απέναντι σε μία κυβέρνηση η οποία από τους πρώτους μήνες της νέας της θητείας έχει υποπέσει σε πάρα πολλά λάθη, τις επιπτώσεις των οποίων βιώνουμε με φοβερές καταστάσεις. Είναι προφανής η αποτυχία και η ανετοιμότητά της» και εξήγησε:

«Εμείς πήγαμε στη ΔΕΘ και ο Νίκος Ανδρουλάκης κατέθεσε μία σειρά προτάσεων που απαντούν στα πολύ σημαντικά προβλήματα που έχει μπροστά του ο πολίτης. Ένα από αυτά είναι η κατάργηση της “χρυσής βίζας”. Όπως επίσης και το θέμα των ενοικίων. Αυτήν τη στιγμή, οι πολίτες και ιδιαίτερα οι νέοι άνθρωποι δεν μπορούν να νοικιάσουν σπίτι. Αυτά είναι που πρέπει να απαντήσουν στον ΣΥΡΙΖΑ και όχι αν ο κ. Κασελάκης ή η κ. Αχτσιόγλου θα πάνε το πρωί να πιούν έναν καφέ ή τι κουβέντες θα πουν μέσω TikTok».

Ως προς την αποκατάσταση και θωράκιση της Θεσσαλίας, ο κ. Σπυρόπουλος αναφέρθηκε στη χθεσινή επίσκεψη του Νίκου Ανδρουλάκη με κλιμάκιο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, κάνοντας λόγο για τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης για την υγειονομική βόμβα στην περιοχή, και επανέλαβε ότι «εμείς προτείνουμε μία task force η οποία με ταχύτητα και αξιοπιστία και με τη συγκατάθεση όλου του πολιτικού κόσμου της χώρας θα χρησιμοποιηθεί εκτεταμένα και θα επιβλέπει τα έργα στη Θεσσαλία και στην ευρύτερη περιοχή.

Τις fast track διαδικασίες και το σχέδιο της Κυβέρνησης τα είδαμε και πριν από τρία χρόνια στον Ιανό. Και τα αποτελέσματα τα βιώνουν οι πολίτες της Θεσσαλίας. Να σταματήσουν να έχουν αλαζονεία, να ακούσουν την αντιπολίτευση και τις σοβαρές προτάσεις μας και να εφαρμόσουν ένα σχέδιο για την περιοχή, γιατί η Ελλάδα έχει ανάγκη τον θεσσαλικό κάμπο και οι πολίτες δεν αντέχουν να μην υπάρχει σχέδιο».

Διαβάστε ακόμη: