Συνολικό τζίρο που αγγίζει τα 104 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 25,7 εκατ. ευρώ  «μετράει» η Louis Vuitton στην Ελλάδα από το ξεκίνημα του 2022 μέχρι το τέλος του περασμένου Οκτωβρίου. Αυτό σημαίνει ότι κάθε μέρα στο διάστημα αυτό, ο όμιλος LVMH έβγαζε κατά μέσο όρο καθαρά κέρδη της τάξης των 38.450 ευρώ.

Η έντονη κίνηση καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, η οποία μάλιστα πολλές φορές συνοδεύεται και από «ουρές» πελατών (κυρίως ξένων) έξω από το κατάστημα του οίκου στον πεζόδρομο της Βουκουρεστίου, επιβεβαιώνει των… υψηλών επιδόσεων το αληθές. Μάλιστα, η διετία 2022-2023 αναμένεται να κλείσει ακόμη πιο θεαματικά για τον γαλλικό κολοσσό πολυτελών ειδών, καθώς το τελευταίο δίμηνο περιλαμβάνει και τις γιορτές των Χριστουγέννων, κατά τις οποίες κορυφώνονται οι πωλήσεις στο λιανεμπόριο.

Για ακόμη μια χρόνια, δε, η διοίκηση της εν Ελλάδι θυγατρικής αποφάσισε να… ανταμείψει τον βασικό μέτοχο, δίνοντας ένα διόλου ευκαταφρόνητο προμέρισμα  της τάξης των 10 εκατ. ευρώ.

Νέα υψηλά για πωλήσεις – Τα Χριστούγεννα θα κρίνουν την τελική κερδοφορία

Η εταιρεία ήδη έπιασε στο 10μηνο τον τζίρο που είχε καταγράψει ολόκληρη την περυσινή χρονιά, δηλαδή πέριξ των 52 εκατ. ευρώ, ενώ τα καθαρά κέρδη ξεπέρασαν τα 10,55 εκατ. ευρώ. Θυμίζουμε ότι το 2022 τα καθαρά κέρδη της Luis Vuitton Hellas είχαν «σκαρφαλώσει» στα επίπεδα των 15,17 εκατ. ευρώ σε σχέση με τα 6,84 εκατ. ευρώ  του 2021, μιας χρονιάς η οποία είχε επηρεαστεί από την πανδημική κρίση.

Σημειώνεται ακόμη ότι τα έξοδα διοίκησης και διάθεσης κατά την ίδια περίοδο ανήλθαν σε 10,44 εκατ. ευρώ, με τις αμοιβές και τα έξοδα προσωπικού να διαμορφώνονται σε 3,9 εκατ. ευρώ.

Μύκονος & Βουλιαγμένη

Εκτός από το κατάστημα της Βουκουρεστίου, η Louis Vuitton λειτουργεί εποχικό κατάστημα στη Μύκονο και πιο συγκεκριμένα το Louis Vuitton Mykonos στα Τρία Πηγάδια, ενώ το καλοκαίρι λειτούργησαν τα Louis Vuitton Nammos & Nammos Pop Up στο Nammos Village στην Ψαρού και το Louis Vuitton Mykonos Zuma στο ξενοδοχείο Cavotagoo, στις εγκαταστάσεις του εστιατορίου Zuma.

Τα προσεχή σχέδια του ομίλου LVMH περιλαμβάνουν κατάστημα και στη μαρίνα του Αστέρα Βουλιαγμένης, όπου πριν από λίγες ημέρες λειτούργησε η Pasticceria Cova Astir Marina του ιστορικού μιλανέζικου brand Pasticceria Cova, που από το 2013 αποτελεί μέλος του Ομίλου LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton.

Διαβάστε ακόμη: