Στην τελική ευθεία για τα Χριστούγεννα η πρόγνωση για τον καιρό είναι πιο ξεκάθαρη με όλες τις εκτιμήσεις να συγκλίνουν για ήπιες καιρικές συνθήκες.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής προγνώσεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου, προπαραμονή Χριστουγέννων, προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν στα δυτικά, τα νότια, το ανατολικό Αιγαίο και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στη Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 3 με 5 και στα νότια 6 και τις πρωινές ώρες τοπικά 7 μποφόρ. Βαθμιαία στα βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν πρόσκαιρα τις απογευματινές ώρες στα 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει, στα βόρεια πτώση και στα κεντρικά και τα νότια μικρή άνοδο.

Την Κυριακή 24 Δεκεμβρίου, παραμονή Χριστουγέννων, προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις κυρίως στα βορειοανατολικά. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα βόρεια.

Ο καιρός τα Χριστούγεννα: Οι προβλέψεις Αρναούτογλου, Κολυδά, Τσατραφύλλια, Μαρουσάκη

Ο Σάκης Αρναούτογλου, για την παραμονή των Χριστουγέννων είπε πως ο καιρός θα είναι βελτιωμένος με ηλιοφάνεια και πρόσκαιρες συννεφιές. Για την ημέρα των Χριστουγέννων είπε χαρακτηριστικά πως θα κυλήσει «σαν την σημερινή ημέρα». Για τη δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων ανέφερε πως υπάρχουν κάποιες ενδείξεις για κάποια φαινόμενα στα δυτικά, και στα πολύ ανατολικά και τα νότια «αλλά τίποτα το ιδιαίτερο».

O διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου (ΕΜΥ), Θοδωρής Κολυδάς σε ανάρτησή του στα social media είχε προϊδεάσει για ήπιες καιρικές συνθήκες μέχρι τα Χριστούγεννα και ανέφερε συγκεκριμένα παρουσιάζοντας ένα γράφημα ότι «ήπιος καιρός μέχρι τα Χριστούγεννα σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα. Στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδος βροχές με βελτίωση και κανονικές θερμοκρασίες».

«Για ανοιξιάτικες καιρικές συνθήκες και ανεβασμένες θερμοκρασίες» έκανε λόγο ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης σχετικά με τις ημέρων των Χριστουγέννων. «Δεν αποκλείεται ανήμερα των Χριστουγέννων να δούμε και θερμοκρασίες πάνω από τους 20 βαθμούς στην κεντρική και νότια Ελλάδα».

Συνεχή ενημέρωση παρέχει και ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας, και όσον αφορά τα Χριστούγεννα αναφέρθηκε σε ήπιες καιρικές συνθήκες, αν και συμπλήρωσε πως «μέχρι το τέλος του έτους κάποια μοντέλα φλερτάρουν με νέα ψυχρή εισβολή».

Διαβάστε ακόμη: