Έως 1,2 εκατομμύρια δολάρια θα μπορούσε να πιάσει το ζευγάρι παπουτσιών που έφτιαξε ο συνιδρυτής της Nike, Μπιλ Μπάουερμαν σε δημοπρασία που θα πραγματοποιήσει ο οίκος Sotheby’s αργότερα μέσα στον μήνα.
Πρόκειται για τα ιστορικά «Moon shoes» της Nike με την καινοτομία των ανάγλυφων πελμάτων.

Τα αθλητικά παπούτσια κατασκεύασε ο συνιδρυτής της Nike, Μπιλ Μπάουερμαν, για τον σπρίντερ Χάρι Τζερόμ από τον Καναδά. Ο τελευταίος κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 100μ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, το 1964.

Το θρυλικό ζευγάρι θα βγει σε δημοπρασία από τον οίκο Sotheby’s στις 23 Ιουλίου, ημέρα έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020.

Nike 'Waffle Shoe' becomes the most expensive sneakers ever auctioned

«Αυτό το σπάνιο ζευγάρι αθλητικών παπουτσιών που δημιουργήθηε τη δεκαετία του 1960 και τροποποιήθηκε στις αρχές της δεκαετίας του ’70 αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό κεφάλαιο για το brand της Nike», σημείωσε ο οίκος Sotheby’s σε ανακοίνωσή του.

Παράλληλα θα δημοπρατηθεί ένα ζευγάρι Converse Fastbreak με το οποίο ο Αμερικανός θρύλος του μπάσκετ, Μάικλ Τζόρνταν αγωνίστηκε στους προκριματικούς των Ολυμπιακών Αγώνων του Λος Άντζελες, το 1984.

Την τριάδα των χρυσών παπουτσιών κλείνει ένα ζευγάρι που φόρεσε ο Αμερικανός ολυμπιονίκης Μάικλ Τζόνσον και φέρει την υπογραφή του.