Σε πρωτοφανή δημοπρασία μέσω του οίκου Sotheby’s προχώρησε ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας Τζόζεφ Λάου, ο οποίος πούλησε δεκάδες πολυτελείς τσάντες για $25,2 εκατομμύρια δολάρια Χονγκ Κονγκ.

Πρόκειται για το πρώτο μέρος της χαρακτηριζόμενης και ως «συλλογής του οραματιστή Τζόζεφ Λάου», η οποία αποτελεί και τη μεγαλύτερη δημοπρασία του είδους της στην Ασία. Σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών, μέρος των εσόδων θα δωριστεί σε φιλανθρωπικές οργανώσεις.

Η δημοπρασία συμπεριλάμβανε 76 τσάντες Hermes και 1 τσάντα Chanel. Μεταξύ της ποικιλίας των πολυτελών τσαντών συμπεριλαμβάνονταν έξι διαμαντένιες Birkin και μία εξαιρετικά σπάνια μπρονζέ τσάντα Kelly.

H σπάνια μπρονζέ τσάντα Kelly

Η πιο ακριβή τσάντα ήταν μία Bleu Jean Shiny Poroscus Crocodile Birkin 25 του 2006 με διακόσμηση χρυσού 18 καρατίων και διαμάντια, η οποία δημοπρατήθηκε για HK$1,52 εκατομμύρια. 

Η Bleu Jean Shiny Poroscus Crocodile 25 με διακόσμηση χρυσού 18 καρατίων και διαμάντια

Ο Λάου έχει αγοράσει πάνω από 1.500 τσάντες Hermes ως δώρα για την οικογένειά του η οποία κατέχει ακόμα πάνω από 1.000 εξ αυτών.

Ο πρώην πρόεδρος του κολοσσού Chinese Estates Holdings Ltd. είναι γνωστός συλλέκτης και πωλητής τέχνης και πολυτελών προϊόντων. Ο 71χρονος επιχειρηματίας είχε προχωρήσει σε αγορά ενός μπλε διαμαντιού 12 καρατίων για $52,9 εκατομμύρια το 2015 το οποίο δώρισε στην κόρη του. Ο Λάου έχει αγοράσει, επίσης, και τους γνωστούς πίνακες «Mao» του Άντι Γουόρχολ και «Everything Must Go» του Ζαν-Μισέλ Μπασκιά, τους οποίους θα παρουσιάσει προς τέρψιν του καλλιτεχνικού κόσμου στη νέα του γκαλερί τέχνης στο Λονδίνο.

Σύμφωνα με δεδομένα του Bloomberg, ο Λάου έχει προχωρήσει σε δημοπρασίες συνολικής αξίας $177 εκατομμυρίων από το 2020, συμπεριλαμβανομένων ενός πίνακα του Ντέιβιντ Χόκνεϊ, κινεζικές αντίκες και ακριβά μπουκάλια κρασιού.

Η συνολική προσωπική του περιουσία εκτιμάται στα $6 δισ., μειωμένη κατά $2 δισ. από το α’ εξάμηνο του 2021 σύμφωνα με τον δείκτη Bloomberg Billionaires Index. Η πτώση αυτή οφείλεται στην επιμηκυμένη κρίση που βιώνει η αγορά ακινήτων της Κίνας. Ο Λάου είχε καταδικαστεί για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος στο Μακάου το 2014 αλλά δεν έχει φυλακιστεί, αφού το Χονγκ Κονγκ δεν έχει συμφωνία έκδοσης εγκληματιών με το Μακάου.

Διαβάστε ακόμη: