Την είσοδο των μετοχών της Εθνικής Τράπεζας και της Mytilineos στους βασικούς δείκτες της MSCI αναμένει πλέον η Societe Generale, αλλάζοντας τη στάση της, καθώς και την πιθανή εισαγωγή και των Ελληνικών Πετρελαίων, με διαγραφή της Jumbo, στην επικείμενη αναδιάρθρωση των δεικτών στις 12 Μαΐου (οι αλλαγές θα τεθούν σε εφαρμογή στο κλείσιμο της αγοράς στις 31 Μαΐου).

Σύμφωνα με τους αναλυτές, οι πιθανές εκροές της Jumbo θα ξεπεράσουν τα 85 εκατ. δολάρια, ενώ οι πιθανές εισροές για την Εθνική Τράπεζα τοποθετούνται στα 119 εκατ. δολάρια, για τη Mytilineos τα 96 εκατ. δολάρια και τα Ελληνικά Πετρέλαια τα 24 εκατ. δολάρια.

Για τη Mytilineos η SocGen επικαλείται ως αιτία προσθήκης στον δείκτη το Segment Increase, για την Εθνική την κεφαλαιοποίηση (size) Segment Increase, με πιθανότητα mid και για την έξοδο της Jumbo την κεφαλαιοποίηση (size).

Εάν επιβεβαιωθούν οι αλλαγές,  ο δείκτης MSCI Greece θα αυξήσει τη βαρύτητα του κατά 0,043% στις αναδυόμενες αγορές. Σημειώνεται ότι ο δείκτης σήμερα ο δείκτης MSCI Greece Standard Index περιλαμβάνει τους τίτλους των ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, Alpha Bank, Eurobank και Jumbo.