Ο Υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Άκης Σκέρτσος, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών,  τόνισε ότι «το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ κοστολογήθηκε και φτάνει τα 46 δισ. ευρώ. Αν δεν σκοπεύουν να αυξήσουν φόρους, τότε θα μας βάλουν σε καθεστώς αυξημένης δημοσιονομικής εποπτείας, θα μας βάλουν σε νέα μνημόνια», ενώ πρόσθεσε ότι θα αποχαιρετούσαμε την επενδυτική βαθμίδα.

Σχολιάζοντας το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας ο κ. Σκέρτσος σημείωσε: «Χρειάστηκαν μόλις πέντε μέρες για να φανεί ότι οι θιασώτες της απλής αναλογικής και των έτσι χωρίς πρόγραμμα κυβερνήσεων συνεργασίας είναι απλώς θιασώτες της ακυβερνησίας και της παραλυσίας. Παρακολουθούμε όλες αυτές τις μέρες μια Βαβέλ, ένα θέατρο του παραλόγου το οποίο αναδεικνύει γιατί είναι επικίνδυνο να πάμε στην κάλπη της 21ης Μαΐου με χαλαρή ψήφο».

Στη συνέχεια, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι η πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η μόνη που δεν διαταράσσει την ομαλή πορεία της χώρας: «Μια πρόταση που δεν διαταράσσει τη δυναμική πορεία ανάκαμψης της οικονομίας και των εισοδημάτων. Αυτοδύναμη κυβέρνηση ενός κόμματος, αλλά όχι ενός χρώματος που έχει συγκεκριμένο πρόγραμμα ώστε να συνεχίσει η χώρα στον δρόμο της σιγουριάς, της σταθερότητας και της προόδου. Μακριά από τα φαντάσματα του χθες».

Ανακοίνωσε δε ότι αύριο το πρωί θα γίνει η ανακοίνωση του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ από τον πρωθυπουργό, ενώ, όπως είπε, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με όλους τους υποψηφίους.

Σχετικά με τις πρωινές δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Σκέρτσος σημείωσε ότι «αντιγράφει τον πρωθυπουργό και όχι το ανάποδο».

Όσον αφορά την έκθεση ΟΟΣΑ για μείωση μισθών στην Ελλάδα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι «βγήκε με εκτιμήσεις το Νοέμβριο του 2022 και δεν έχει λάβει υπόψη την αύξηση του κατώτατου μισθού το 2022 και 2023, τις έκτακτες ενισχύσεις το ’22 και τις μειώσεις στους φόρους άρα την αύξηση στο διαθέσιμο εισόδημα».

Διαβάστε περισσότερα