Σοβαρή ανατροπή έλαβε χώρα στην πολύκροτη υπόθεση με το σκάνδαλο της τράπεζας Πειραιώς και του μεγαλύτερου σκανδάλου που έχει ως σήμερα εξελιχθεί στο τραπεζικό σύστημα!

Μετά την απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών στις 10 Σεπτεμβρίου 2021, βάσει της οποίας το πρωτοφανές σκάνδαλο της τράπεζας Πειραιώς για το οποίο ήταν κατηγορούμενα 48 άτομα, «έμπαινε στο αρχείο» λόγω της κυβερνητικής απόφασης με την οποία παρείχετο ιδιότυπη ασυλία στους τραπεζίτες, υπήρξε αιφνιδιαστική εξέλιξη καθώς η εισαγγελία του Αρείου Πάγου υπέβαλε αίτηση αναίρεσης!

Υπό το πρίσμα αυτό, η υπόθεση για το σκάνδαλο της τράπεζας Πειραιώς ξαναμπαίνει στο μικροσκόπιο των δικαστικών αρχών, των ανώτατων την ώρα τούτη και εν προκειμένω του Πολιτικού τμήματος του Αρείου Πάγου, το οποίο είναι τριμελές και που καλείται να αποφανθεί αν ο νόμος της ασυλίας των τραπεζιτών περί εγκλήσεως είναι συνταγματικός ή όχι!

Βεβαίως η αλήθεια είναι πως μετά από σχετικές αιτήσεις αναιρέσεως 3 αντίστοιχες υποθέσεις τραπεζικών σκανδάλων έφτασαν στον Άρειο Πάγο και ειδικότερα μία που αφορούσε τα δάνεια του εφοπλιστή Βενιάμη και δύο υποθέσεις που σχετίζονταν με την Αγροτική τράπεζα. Και για τις τρεις αυτές υποθέσεις το Πολιτικό τμήμα του Αρείου Πάγου απεφάνθη ότι ο νόμος είναι συνταγματικός!

Υπό αυτή την έννοια η αίτηση αναίρεσης για την υπόθεση της Τρ. Πειραιώς ήταν λίγο πολύ αναμενόμενη.

Και τούτο θα συμβαίνει συνεχώς σε όλες τις αντίστοιχες υποθέσεις μέχρις ότου η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου αποφανθεί συνολικώς και όχι ειδικώς, εάν ο σχετικός νόμος περί εγκλήσεως των τραπεζιτών είναι συνταγματικός ή όχι.

Στην προκειμένη περίπτωση πάντως, ο εφοπλιστής Γ. Λογοθέτης, πρωταγωνιστής και κομβικό πρόσωπο του σκανδάλου που στην ουσία «τίναξε στον αέρα» την τράπεζα, εισέρχεται σε εποχή νέας παρατεταμένης αγωνίας, καθώς «ποτέ δεν ξέρεις» τι θα γίνει με μια δικαστική απόφαση ενός ανώτατου οργάνου!

Επί της ουσίας, η αίτηση αναίρεσης που βγάζει από το αρχείο την υπόθεση και την επανεξετάζει στον Άρειο Πάγο, προκαλεί εκτός των άλλων και ένα ακόμη μεγάλο κώλυμα!

Οι λογαριασμοί, τα περιουσιακά στοιχεία και οι μετοχές των πολλών κατηγορουμένων παραμένουν σε δέσμευση από τις αρμόδιες αρχές και ειδικότερα από την Αρχή Ξεπλύματος!

Και το γεγονός τούτο από μόνο του προκαλεί σοβαρή εμπλοκή στην εξέλιξη της συγχώνευσης των τραπεζών Παγκρήτια και Χανίων καθώς μεγάλο μέρος των μετοχών της πρώτης, που ανήκουν σε έναν εκ των βασικών κατηγορουμένων, παραμένουν δεσμευμένες, μπλοκάροντας την εξέλιξη του αναμενόμενου και πολυδιαφημισμένου ντηλ…

Ο φεσαδόρος Λογοθέτης, που καυχιέται για αγορές πλοίων 1 δισ.