Δεν χωρεί αμφιβολία ότι η ασυλία των τραπεζιτών την οποία παρείχε η κυβέρνηση με σχετική τροπολογία (η συνταγματικότητα της οποίας κρίνεται από την ολομέλεια του Αρείου Πάγου) στους πρωταγωνιστές των σκανδάλων που οδήγησαν το τραπεζικό σύστημα σε κατάρρευση και την Ελλάδα σε σκληρά μνημόνια και βαθιά ύφεση, τους έχει δημιουργήσει μια αίσθηση ότι βρίσκονται στο απυρόβλητο!

Ότι μπορούν να λένε ό,τι θέλουν, να κατηγορούν τους πάντες για δικές τους πράξεις και ενέργειες, να μεταθέτουν ευθύνες, να αλλάζουν και να ανατρέπουν καταθέσεις σε ανακριτές και ελεγκτές της Τράπεζας της Ελλάδος, να διαγράφουν μονοκονδυλιά τα κόκκινα δάνειά τους -επί της ουσίας αποτέλεσμα υπεξαίρεσης-, τα οποία παραδόξως και περιέργως βγήκαν στο σφυρί με πρωτοφανές κούρεμα…

Και στο τέλος να ζητάνε και τα ρέστα! Να κυνηγάνε με μίσος και εμμονή στενούς τους συνεργάτες οι οποίοι τελούσαν υπό την πλήρη καθοδήγησή τους και απλώς διευθετούσαν στην πράξη τον κεντρικό σχεδιασμό των σκοτεινών εγκεφάλων, των κεντρικών προσώπων του μεγάλου σκανδάλου που συντάραξε τη χώρα και το τραπεζικό σύστημα.

Οι αγορές πλοίων 1 δισ., η στενή συνεργάτις Μόρτογλου (των «αξιόπιστων» καταθέσεων στην Κύπρο) και η DK!

Υπό αυτή την οπτική γωνία, είναι πραγματικά πρωτοφανές να βγαίνει και να επαίρεται ο εφοπλιστής Γ. Λογοθέτης (μέσω της στενής του γραμματέως Ροζάννας Μόρτογλου, γνωστής από τις σχετικές «έγκυρες» και «αξιόπιστες» καταθέσεις της στο δικαστήριο της Κύπρου όπου τον Σεπτέμβριο θα… χτυπήσουν οι καμπάνες) ότι μόλις ολοκλήρωσε πρόγραμμα αγοράς πλοίων ύψους 1 δις.!!!

Αλήθεια, πού τα βρήκε τα λεφτά; Και αν τα είχε γιατί δεν αποπλήρωσε τα δάνειά του στην Τράπεζα Πειραιώς;
Και γιατί η Τράπεζα Πειραιώς έβγαλε στο σφυρί τα δάνεια της Baywest, τα οποία αγόρασε αντί μόλις 80 εκατ. ευρώ το fund DK, με κούρεμα δηλαδή 370 εκατ. ευρώ τα οποία γλύτωσε ο εφοπλιστής Λογοθέτης;

Γιατί η Τράπεζα Πειραιώς δεν έκανε έγκληση κατά του εφοπλιστή Λογοθέτη, ως ώφειλε;

Γιατί κούρεψε τα δάνειά του κατά 370 εκατ. όταν υπήρχαν εγγυήσεις από ακίνητα και εταιρίες άνω των 250 εκατ. Ευρώ, ενώ ανέβαινε αλματωδώς, ραγδαία η ναυτιλία; από όπου θα διεκδικούσε, μέσα από τις μυθικές υπεραξίες που προκύπτουν, το σύνολο των οφειλόμενων από τον Λογοθέτη;

Και προσέξτε, οι υποχρεώσεις Λογοθέτη προς την Τράπεζα Πειραιώς αφορούν σε ποσά από την πώληση των ναυτιλιακών δανείων που εισέπραξε και δεν απέδωσε ύψους 220 εκατ. ευρώ.

Επί της ουσίας, η υπόθεση αυτή δεν αφορά μια στενή συμβατική δανειακή σχέση, αλλά ένα προϊόν υπεξαίρεσης το οποίο καρπώθηκε ο εφοπλιστής που σήμερα καυχιέται ότι κερδίζει μυθώδη ποσά από την ναυτιλία και προβαίνει σε παραγγελίες πλοίων άνω του 1 δισ.!

Και ο οποίος στη δανειακή σχέση με την Τράπεζα Πειραιώς εμπλέκει και τον πεθερό του!!!

Ο Λογοθέτης, η υπεξαίρεση και το κόλπο με την πώληση των δανείων της Baywest

Το σκάνδαλο-μαμούθ, το σπάσιμο των capital controls και η κατάρρευση της τράπεζας!

Αν δεν το έχετε συνειδητοποιήσει, πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο που πρωταγωνίστησε στο τεράστιο σκάνδαλο της Τράπεζας Πειραιώς, των δανειοδοτήσεων-μαμούθ, του σπασίματος των capital controls και του, κατ’ επέκταση, ξεπλύματος, με την εμπλοκή και την κάλυψη υψηλόβαθμων τραπεζικών στελεχών, που με τις πράξεις και ενέργειές τους οδήγησαν την τράπεζα στην κατάρρευση και χρειάστηκαν τεράστιες αυξήσεις κεφαλαίου, όπως η πρόσφατη του 1,3 δισ., ευρώ, για να σωθεί και εξυγιανθεί!

Αφού προηγουμένως οι μέτοχοι κατά τη διάρκεια των ετών που προηγήθηκαν υπέστησαν ένα πρωτοφανές dilution!

Κομπάζει και προκαλεί… περιμένοντας την οριστική ασυλία!

Κομπάζει και προκαλεί, λοιπόν, ο εφοπλιστής Γ. Λογοθέτης, που σουλατσάρει κάνοντας διακοπές στα ελληνικά νησιά παριστάνοντας τον κροίσο, που παραγγέλνει καράβια άνω του 1 δισ. την ώρα που δεν αποπληρώνει τα ιλιγγιώδη δάνειά του, που του τα κουρέψανε, αφού προηγουμένως τον γλυτώσανε με τις τροπολογίες από την φυλακή!

Όπου και θα καταλήξει αν ο Άρειος Πάγος κρίνει τη σχετική νομοθετική ρύθμιση αντισυνταγματική!

Χάνει τη μία μετά την άλλη τις δικαστικές υποθέσεις με συνεταίρους και συνεργάτες του!

Εν τω μεταξύ, ο Γ. Λογοθέτης χάνει τη μία μετά την άλλη τις ανοιχτές δικαστικές υποθέσεις με πρώην συνεργάτες και συνεταίρους του, απέναντι στους οποίους εμφανίζει μια ανεξήγητη εμμονή, εκβιάζοντας καταστάσεις, όπως για παράδειγμα με τον Στίβεν Μπρουκς, ο οποίος ήδη απέσπασε θετική απόφαση του δικαστηρίου, κερδίζοντας σε πρώτο βαθμό την υπόθεση.

Επιπροσθέτως, εντός των ημερών αναμένεται και η σχετική απόφαση για την αντιπαράθεση με τον χρηματιστή Βίκτωρα Πιζάντε, ο οποίος κατηγορεί τον Λογοθέτη (πρώην φίλο του και κουμπάρο του) για υπεξαίρεση 14 εκατ. ευρώ!

Και η ιστορία συνεχίζεται…